Cent vd_BergAnna is lid van de steunfractie van Progressief Bernheze. Anna staat voor: Altijd Nagaan, Nooit Aannemen. Anna is weer bij ons aanwezig in het nieuwe politieke jaar. En dat is maar goed ook. Belangrijke onderwerpen staan er op de agenda. Dikke documenten stuurt het college naar de raads- en burgerleden toe. Anna leest en denkt met ons mee.

Bestemmingsplannen
Bestemmingsplannen zijn voor burgers en bedrijven belangrijke plannen. Waar kan ik bouwen? Hoe groot mag het gebouw zijn, hoe hoog? Welke activiteiten mag ik uitoefenen? Om elkaar zo min mogelijk in de weg te zitten zijn afspraken nodig. De provincie geeft kaders mee voor het vastleggen van afspraken in bestemmingsplannen.

Onderbouwen

Bij een bestemmingsplan zijn adviezen nodig van deskundigen. Niet iedereen heeft overal verstand van. Om te beweren dat de natuur beter wordt van een plan heb je wel kennis van natuur nodig. Anna zoekt voor ons in de documenten van het college naar de onderbouwingen van de argumenten. Progressief Bernheze stelt zich kritisch op.

Raad van State

Tot onze grote spijt staat de gemeente Bernheze regelmatig voor de hoogste bestuursrechter, de Raad van State. Inwoners die het niet eens zijn met de door gemeenteraad vastgestelde bestemmingsplannen kunnen hier proberen hun gelijk te krijgen. Het lukt inwoners regelmatig besluiten van de gemeenteraad ongedaan te laten maken door de rechter. Progressief Bernheze denkt dat als meer partijen Anna aan laten sluiten in hun overleg, voorstellen van het college kritischer beoordeeld gaan worden. Dan zal de rechter Bernheze in de toekomst vast minder vaak op de agenda hebben staan.

Reageren? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.