Lidy van_der_ValkIn 2015 kregen de gemeenten de opdracht een drietal sociale taken van de Rijksoverheid over te nemen: de Transitie van het Sociaal Domein. Vrij plotseling moest toen een organisatie worden opgetuigd en opdrachten worden overgenomen, met daarbij de aankondiging van een flinke bezuiniging op het budget.

Jaarrekening 2015

Nu de Jaarrekening 2015 wordt opgemaakt komt naar voren dat, bij de transitieonderdelen en de daarmee gepaard gaande taken die door de gemeente moeten worden uitgevoerd, er 2,5 miljoen euro over is aan budgetten. Dit bedrag blijft beschikbaar voor het Sociaal Domein in Bernheze door toevoeging aan geoormerkte reserves.

Goede zorg voor mensen

Samen met andere gemeenten heeft Bernheze veel geïnvesteerd in gezamenlijke inkoop van zorg. Voor Centrumregeling WMO Brabant Noord-Oost ligt de coördinatie bij centrumgemeente Oss en voor Centrumregeling jeugdhulp Brabant Noord-Oost wordt dit door de gemeente Den Bosch uitgevoerd.
Aankomende periode wordt regionaal verder gewerkt om de inhoudelijke aanpassingen nog beter af te stemmen. Het accent komt te liggen op lokaal maatwerk voor de inwoners en op lokaal goed presterende aanbieders. CDABernheze wil meer integratie tussen alle onderdelen van het sociale domein. Goede zorg voor de mensen vinden wij belangrijk. Daarvoor kunnen de overschotten uit de reserve worden ingezet.

Continu verbeteren

Door gezamenlijke visie en transformatiedoelstellingen in de regio te ontwikkelen willen we integratie bereiken. Belangrijk voor CDABernheze is dat we door onderzoek de vinger aan de pols houden en monitoren om verbeteringen in de zorg voor onze inwoners te bewerkstelligen.

CDABernheze

Lidy van der Valk, burgerlid