Sponsorloop miMakkersOp 22 april jl. namen de leerlingen van basisschool Mozaïek deel aan een sponsorloop met als doel geld op te halen voor de miMakkers van Laverhof. Afgelopen vrijdag overhandigde de leerlingenraad samen met juf Lieke het prachtige bedrag van € 3.171,- aan Carla Brouwers en Bep van Deursen, miMakkers bij Laverhof. De bewoners van Kastanjedreef en Lindelaan waren hierbij aanwezig.

Carla Brouwers: “We zijn enorm verrast door deze gift. We zijn bij de basisschool aan de leerlingen gaan uitleggen wat een miMakker doet en zijn getroffen door hoe de leerlingen zich vervolgens hebben ingezet om dit mooie bedrag bij elkaar te lopen. Ik ga er samen met de andere miMakkers over nadenken hoe we dit goed gaan besteden. Iedereen hartelijk dank!”

Wat is een miMakker

Carla Brouwers, Mariska van Lanen en Bep van Deursen zijn de miMakkers van Laverhof. Zij hebben jarenlange ervaring in de ouderenzorg en elke week kruipen zij in de huid van miMakkers Kaat, Suus en Dolores. Zij stellen zich onbevooroordeeld op, zijn nieuwsgierig en alert. “Aandacht geven en contact maken, dat is waar het om gaat! Wij doen dit met rust en respect. Van de miMakker hoeft niets en de bewoner moet niets.”

Een miMakker is een maatje voor mensen met dementie. Een miMakker gebruikt minimale schmink, heeft een rode neus en draagt aansprekende kleding. In het spel van de miMakker draait alles om lichaamstaal, gevoel en contact met de bewoner van ‘hart tot hart’. De bewoner bepaalt wat er gebeurt en de miMakker volgt.

__________________________________________________________________________

Informatie over de organisatie

Laverhof: www.laverhof.nl

Laverhof bestaat uit de locaties Cunera/De Bongerd in Heeswijk, Mgr. Bekkershuis en St. Barbara in Schijndel en Het Retraitehuis in Uden. Tevens biedt Laverhof behandeling, revalidatie en ondersteuning thuis.

Laverhof richt zich op de ondersteuning van ouderen uit de regio’s Heeswijk en Schijndel en de zorg voor religieuzen, behorend tot de Nederlandse Provincie van de Sociëteit van Zusters van J.M.J., de Zusters van Liefde van Schijndel en de zusters van de Congregatie Missiezusters Dienaressen van de Heilige Geest.