Wielrennen

phe-Wielercriterium Zondag 20 maart 2016 vond weer het jaarlijks wielercriterium in Heeswijk plaats. Het was dit keer de 50e editie. Bij paardenpensioen ‘Stal Dice’ was het, zoals misschien wel elk weekend, een gezellige bedoeling.

Dit keer niet veroorzaakt door liefhebbers van paarden maar door liefhebbers van het ‘stalen ros’ of te wel wielrenners die in ‘Stal Dice’ hun startbewijs komen ophalen. Onder een licht bewolkte lucht en een klein spatje regen, hebben gedurende de dag verschillende categorie wielrenners hun wedstrijdkilometers gereden.

Rabo Dikke Banden Race

Om 10:45 uur begon de eerste wedstrijd. Onder aanmoediging van het publiek vertrok de jeugd voor hun Rabo Dikke Banden Race. Vol enthousiasme fietsten ze de longen uit hun lijf om te proberen hun vriendjes en vriendinnetjes te snel af te zijn. De uitslag was als volgt:

* 7-8 jarigen: Liam Uijtdewilligen (1), Tim van de Wijst (2) en Kaij van Driel (3).

* 9-10 jarigen: Max van de Meijdenberg (1), Niels Uijtdewilligen (2), Gijs Boeijen (3) .

* 11-12 jarigen: Jip van Berlo (1), Steven Pastoor (2), Ivo Pelders (3).

Officiële wielerwedstrijden

Om 11:30 uur vertrokken 27 ‘junioren’ voor hun koers over 70 km. De koers werd, mede door de gure wind snel hard gemaakt en een viertal renners haalde de finish uiteindelijk niet. Er waren diverse ontsnappingen en een aantal serieuze kopgroepjes, maar het peloton kwam uiteindelijk toch weer redelijk bij elkaar. Teun Teulings uit Breugel wist de 1e plaats te bemachtigen, Lars Timmers uit Kaatsheuvel werd 2e en Jarno van Esch uit Sint-Oedenrode verdienstelijk derde.

Het grote peloton met 115 ‘amateurs’ vertrok vervolgens voor hun wedstrijdrondes over 70 km. Deze wedstrijd kenmerkte zicht door 51 uitvallers. Enkele hiervan zijn door valpartijen veroorzaakt bij de kruising van de Veldstraat en de Abdijstraat. Omstreeks 14.00 uur vielen er enkele kleine buien waardoor het lokaal glad werd. Gelukkig had de organisatie de medewerking van de lokale E.H.B.O. vereniging St. Raphael ter beschikking om de schaafwonden te verzorgen. Ruben Tolkamp uit Alten behaalde uiteindelijk de 1e plaats. Kees Pameijer uit Den Haag werd 2e en Pim Achterkamp uit Rotterdam wist de 3e plak te behalen. Zij mochten de bloemen ophalen bij de ronde miss.

Slotstuk van de dag was de wedstrijd van de ‘elite mannen / Beloften’. Er stonden hier om 15.30 uur 73 man aan de start. Vanuit het hele land zijn de deelnemers hiervoor naar Heeswijk-Dinther gekomen. Na 90 km (30 ronden) en met een gemiddelde snelheid van ruim 43 km/uur, werd de wedstrijd door Jasper de Laat uit Moergestel gewonnen. Robin Lowik uit Vriezenveen werd 2e en Marc de Bruin uit Groningen werd 3e. De lokale renner Thomas Bosch is verdienstelijk als 16e geëindigd. Door het harde verloop van de wedstrijd hebben 23 deelnemers de wedstrijd niet uitgereden.

De organisatie vanuit ‘Stichting Wielerevenementen Bernheze’ kijkt terug op een mooi evenement en bedankt nogmaals alle sponsoren, vrijwilligers en aanwonenden voor de medewerking waarmee dit wielerspektakel weer mogelijk is gemaakt. Voor de volledige uitslagen, foto’s en andere uitslagen van de renners die wij ondersteunen, kun je kijken op onze website www.wscbernheze.nl .