Avesteijn WECVandaag de eerste wedstrijd na de winterstop omdat de wedstrijd van vorige week uit bij Mariahout geen doorgang kon vinden. De wedstrijd begon nadat de Avesteyn aanvoerder een gesigneerde bal uit steunbetuiging voor Mark Pierlo ontving, een prachtig gebaar.

Avesteyn startte voortvarend en zocht nadrukkelijk de aanval. WEC was gevaarlijk door de geslepen spits met veel ervaring. Dit voornamelijk via gevaarlijke standaardsituaties, terwijl Avesteyn het voetballend probeerde te redden tot de goalie van WEC. Halverwege de eerste helft brak Davy van Houtert door en gaf Pim van den Boom een niet te missen kans, 1-0. De wedstrijd werd wat feller zonder onaardig te worden. WEC kwam op gelijke hoogte door een vrije trap die bij de 2e paal binnen gekopt kon worden. Net voor rust pakte de rechtsback een rode kaart voor natrappen, hij kreeg deze van de goed leidende scheidsrechter.

In de 2e helft ging Avesteyn opzoek naar de 2-1. Een paar kansen werden gemist of op miraculeuze wijze voorkomen door de WEC defensie. Uiteindelijk werd de bijna jubilaris Stan de Laat de gevierde man door een goede actie van Joost Goyaarts om te zetten in de winnende goal. Al met al een zwaarbevochten maar verdiende overwinning.