WSC HeeswijkWaar Heeswijk in de laatste wedstrijd bij SSS’18 scherp en strijdbaar voor de dag kwam, was dit vandaag op bezoek bij WSC in Waalwijk allerminst het geval. Bryan van Deursen zorgde nog wel voor een vroege voorsprong, maar in een mum van tijd stond het 3-1 voor de thuisploeg.

Na rust zat er meer pit in het team van trainer Marc vd Ven, maar de opgelopen schade kon niet meer ongedaan gemaakt worden. WSC scoorde nog twee goals in de omschakeling en Pieter Verbruggen milderde de score vanuit een vrije trap naar 5-2.

De Heeswijkers moesten de smaakmaker van de vorige partij, Stef Adank, missen, maar zijn vervanger in de spits liet zich na 5 minuten al van zijn beste kant zien. Flankspelers Max Sluiter en Dirk Verdonk bereidden samen voor, en Van Deursen schoof de bal met rechts keurig in de lange hoek. Helaas voor de blauw-witten was de vreugde maar van korte duur. Slechts 2 minuten later kreeg Verbruggen een voorzet in het eigen strafschopgebied niet voldoende onder controle, waardoor hij zijn tegenstander Maamar heel licht toucheerde om de wegspringende bal af te schermen. Voor scheidsrechter Vereijken voldoende om de bal op 11 meter van Niek van Zutphen te leggen. WSC-spits Bakkali schoot ongenadig hard de 1-1 tegen de touwen. Een aantal minuten later was Bakkali ook het meest attent bij een corner en knikte hij tussen een aantal toekijkende Heeswijkers de 2-1 binnen bij de 1e paal.

De gasten waren nog niet wakker geschud en WSC bleef voetballend veruit de betere ploeg, het was in die fase aan Van Zutphen te danken dat het 2-1 bleef. Na een half uur spelen werd het toch 3-1 toen linksback Duquesnoy geen strobreed in de weg werd gelegd om strak voor te geven en nadat de bal verschillende verdedigers gepasseerd was, kwam Maamar bij de 2e paal voor zijn tegenstander om te scoren. Net voor rust had Camiel van Doorn vanuit een moeilijke hoek nog een kans op 3-2, maar zijn inzet ging hoog over.

Na de pauze zat er meer vuur in het team van de Gebr. Dijkhoff en opnieuw Van Doorn had de aansluitingstreffer op zijn schoen. De routinier schoot op aangeven van Danny Aarts echter ruim naast. Na een uur spelen viel de wedstrijd in een definitieve plooi toen Bakkali met zijn 3e van de middag voor 4-1 zorgde. De thuisploeg geloofde het vervolgens wel en Heeswijk knokte voor wat het waard was, maar echt gevaarlijk werd het niet. In de 88e minuut liet doelman Van Brakel een indraaiende vrije trap van Verbruggen nog door zijn handen glippen, zodat de score met 4-2 iets draaglijker leek te worden. In de blessuretijd scoorde invaller Popara echter nog de 5-2, waardoor Heeswijk met een flinke kater de winterstop inging.

Na het kerstreces is het te hopen dat de ziekenboeg weer volledig leeg is en is het met name zaak dat iedereen met de juiste focus en concentratie het veld op gaat. De eerste fase na de winterstop zal namelijk bepalend zijn of trainer Marc vd Ven zijn verblijf in Heeswijk met een strijd tegen degradatie, of in stijl met een strijd om de prijzen af kan sluiten.

Doelpuntmakers voor Heeswijk: -   Bryan van Deursen