Avesteyn SchadewijkHet was de dag van vernieuwingen bij Avesteyn. Tijdens de officiële opening van de nieuwe kantine van Avesteyn werd afscheid genomen van Joep Adank als voorzitter en werd Wilson Bosch welkom geheten als nieuwe voorzitter. Alle tekenen voor een mooie toekomst voor Avesteyn. Ook het vaandelteam heeft een mooie toekomst voor zich met deze talentvolle jonge selectie.

Deze groep mocht vandaag aantreden tegen de koploper Schadewijk. Een mooi affiche dus op een mooie dag voor Avesteyn.

De formatie van Avesteyn staat goed in het begin van de wedstrijd. Schadewijk heeft de grootste moeite met de Dinthernaren. Dit was in de 25e minuut duidelijk te merken door een te korte terugspeelbal op de keeper aan de kant van Schadewijk. Rens van Vugt profiteerde hier optimaal van en tekende voor de 1-0. Op slag van rust kwam er een fel duel waarbij beide spelers geblesseerd het veld moesten verlaten waaronder Teun van den Boom. Joost Goyaarts is zijn vervanger.

In de tweede helft is het vooral op de speelhelft van Avesteyn te doen. Schadewijk dringt aan maar tot echte kansen weten ze niet te komen. De formatie van Avesteyn staat als een huis. Hierdoor kwam er ruimte vrij in de achterhoede van Schadewijk. In de 75e minuut is het Dries Heerkens die zorgt voor de bevrijdende 2-0 na uitstekend voorbereidend werk van Joost Goyaarts. Avesteyn hield goed stand en hierdoor bleef de eindstand op 2-0. Zelfs de trainer van de tegenpartij complimenteerde Avesteyn met het uitstekende verdedigende werk.

Uitstekende overwinning voor de mannen uit Dinther die goede zaken doen wat betreft de ranglijst.