BVV HeeswijkIn een open wedstrijd moest een slordig spelend Heeswijk de punten in Den Bosch aan BVV laten. Het team van trainer Marc vd Ven had veel balbezit en ook voldoende ruimte om daar iets goeds mee te doen, maar door slechte keuzes en slordige passing werden de blauw-witten minder gevaarlijk dan mogelijk was geweest.

In de 2e helft strafte BVV dit af door goals van Glenn Kusters en Guillermo le Couvreur. Een doelpunt van Camiel van Doorn zorgde voor een 2-1 eindstand.

De thuisploeg heeft een aantal prachtige voetballers in het team, maar liet het spel toch vooral aan de bezoekers uit Heeswijk. Doordat spits Wouter van Dijke behoorlijk in de tang zat bij Kevin Mangandu en de overige aanvallers moeilijk bereikt werden, gebeurde er weinig in de eerste fase.

De Bosschenaren werden enkele keren gevaarlijk in de omschakeling wanneer Heeswijk slordig balverlies leed op het middenveld, maar Niek van Zutphen voorkwam met enkele uitstekende reddingen een voorsprong voor de gastheren. Uiteindelijk kregen ook de bezoekers kansen op de 0-1, maar aanvoerder Tom Sleddens zag zijn schot gered worden door Dylan van Schaik en Pieter Verbruggen schoot vanaf 25 meter snoeihard op de lat.

Na de pauze eenzelfde spelbeeld en ook nu waren er kansen voor Heeswijk. Zo kopte Van Dijke rakelings naast uit een corner en wist Van Schaik een listig schot van Sleddens te pareren. Toen iedereen dacht dat de 0-1 snel zou gaan vallen, werd het ineens 1-0. Een afgeslagen bal werd door spelmaker Younes Hadouir in de loop meegegeven aan Glenn Kusters, die vervolgens vanuit een moeilijke hoek snoeihard raak schoot.

De Heeswijkers gingen daarna vol op zoek naar de gelijkmaker en opnieuw Sleddens was daar het dichtst bij, maar op het moment dat de captain wilde schieten werd hij op zijn hak getikt waardoor zijn inzet kracht miste. Aan de andere zijde van het veld viel 10 minuten voor tijd de beslissing toen Hadouir in buitenspelpositie werd diepgestuurd en omdat scheidsrechter Vd Ven het vlagsignaal van de grensrechter om onduidelijke redenen negeerde, schonk hij de mee opgekomen Le Couvreur een niet te missen kans op 2-0.

Slechts enkele minuten later poeierde Camiel van Doorn alsnog de aansluitingstreffer achter de BVV-doelman, nadat Van Dijke een voorzet met het hoofd teruglegde op de rand van het strafschopgebied. In de absolute slotfase had diezelfde Van Doorn nog een kansje op de 2-2, maar nadat Van Schaik een corner niet klemvast kon pakken wist hij de rebound met zijn vingertoppen over te tikken.

Voor de ploeg van Gebr. Dijkhoff een wijze les dat volledige scherpte en beleving nodig is om een wedstrijd winnend af te sluiten in deze 2e klasse. Volgend weekend komt Venhorst op bezoek in Heeswijk en dit biedt dan ook een prima kan om verbetering te tonen.

Doelpuntmakers voor Heeswijk: - Camiel van Doorn