VV Heeswijk Emplina

In het tweede duel in dit nog jonge seizoen wist het Heeswijk van trainer Marc vd Ven een benauwde 1-0 zege te behalen op het sterke Emplina. Op sportpark de Balledonk was het de thuisploeg die sterk aan de wedstrijd startte en de eerste kansen creëerde,

maar gedurende de partij werden de bezoekers uit Empel steeds sterker. Na een uur scoorde Jules Heerkens op aangeven van de opstomende Arjen Haast de enige treffer van de middag. Een sterk verdedigingsblok onder leiding van keeper Niek van Zutphen en de lat zorgden ervoor dat er in die stand geen verandering meer kwam.

Het thuisteam begon uitstekend aan de wedstrijd en na drie minuten werd  Emplina-keeper Tom Stupers al aan het werk gezet met een afstandsschot van Camiel van Doorn. Niet lang daarna werd de kopbal van Wouter van Dijke uit een corner van de lijn gehaald en ook Danny Aarts kon maar ternauwernood van scoren afgehouden worden door opnieuw Stupers. Uit een vrije trap kopte Arjen Haast vervolgens nog voorlangs en dat was voor Emplina-coach Erik Meulendijk het signaal om zijn team anders neer te zetten. Vanaf dat moment kregen de bezoekers meer grip, maar meer dan een afstandsschot kreeg Niek van Zutphen niet te verwerken.

Na de pauze ging het in eerste instantie gelijk op. Na bijna een uur spelen besloot Haast met de bal aan zijn voet de middenlijn over te steken en als een stoomwals denderde hij door, totdat hij de vrijstaande Jules Heerkens aan kon spelen in de zestien. De Heeswijk-spits nam de bal knap mee en tekende met een snoeihard schot in de lange hoek voor de 1-0. Vanaf dat moment voerde Emplina de druk verder op en werden de blauw-witten in de verdediging gedrukt. De gastheren vochten echter voor wat ze waard waren en ondanks dat de krachten langzaam wegvloeiden gaf de defensie voor Van Zutphen weinig weg. Een enkele keer moest de Heeswijk-doelman zelf ingrijpen en hij deed dat met verve. In de absolute slotfase had hij echter ook het geluk dat een inzet van Thomas Mertens via de lat boven hem het veld weer instuiterde. Scheidsrechter Verstappen had zoals altijd zijn wedstrijd prima onder controle en floot na enkele minuten blessuretijd af, waardoor de mannen van Gebr. Dijkhoff hun eerste overwinning van het seizoen konden vieren.

Volgende week mag Marc vd Ven met zijn ploeg op bezoek bij Volharding in Vierlingsbeek. Met de inzet en strijd die deze week weer op de mat gelegd werd, moet ook daar een positief resultaat behaald kunnen worden.