AvesteynOp zondag 1 oktober stond de uitwedstrijd  in Lith tegen NLC op het programma. Na de overwinning van vorige week trad Avesteyn met dezelfde 11 basisspelers aan. De wedstrijd begon wat gezapig. Avesteyn hanteerde een te laag baltempo en NLC liet zien deze middag niet te willen voetballen.
De eerste helft verliep zonder noemenswaardige momenten. Pepijn van Houtem viel rond de 20e minuut uit en werd vervangen door Giel van de Leest. Na de rust was het wederom Avesteyn dat het meeste balbezit had zonder echt gevaarlijk te worden. Toch kwamen de Dinthernaren op voorsprong na een goede individuele actie van Rick Vissers die Stan de Laat een niet te missen kans schonk, 0-1.
De laatste 15 minuten werd het spelbeeld er niet beter op. In de laatste minuut maakte NLC toch 1-1 door een bal die door de Avesteyn goalie tegen de spits van NLC werd aangeschoten. Dit resulteerde in onnodig puntverlies. Volgende week wacht Cito, waar Avesteyn zich weer kan herpakken.