Voetbal

Zwaluw VFC-_Avesteyn
Einde nacompetitie, afscheid van Lucien Roeffen.
Avesteyn heeft vandaag na een tweede verlies in de eerste ronde van de nacompetitie afscheid genomen van het seizoen 2016-2017.
Avesteyn vocht vandaag na het verlies van vorige week voor een plek in de tweede ronde nacompetitie voor promotie naar de derde klasse. Het bleek niet eenvoudig te zijn in bijna tropische omstandigheden. Ondanks dat kan gesteld worden dat Avesteyn zich niet gewonnen gaf en streed voor een goed resultaat. Zwaluw VFC gaf behoorlijk goed partij waar bij gesteld kan worden dat Avesteyn over de gehele wedstrijd het betere van het spel had. Dit leidde echter niet tot grote kansen. Wat dat betreft werd het publiek sowieso niet verwend. Bij de spaarzame kansen die de Vughtse formatie kreeg werd attent opgetreden door de goed keepende Dinterse goalie
Glenn Buermans. Avesteyn creëerde vanuit het lichte overwicht enkele kansen waarbij een bal die door Joost van Vugt tegen de binnenkant van de paal werd geschoten, maar helaas niet de goal ingang, het meest op. In de eindfase van de wedstrijd waarbij Avesteyn zicht vol op de aanval richtte scoorde Zwaluw uiteindelijk de 1-0.
Hiermee hielden de aspiratie om de promoveren op. Het typeerde Avesteyn dat ze tot het eind bleef knokken voor hun kansen.
 
Bij de terugkeer op het Dintherse sportpark werd afscheid genomen van Henri Buermans als vlagger en Lucien Roeffen als trainer. Bloemen en mooie woorden vielen hen ten deel. Lucien noemde in zijn afscheidswoordje dat hij met zeer veel plezier heeft gewerkt bij Avesteyn, dat er volop perspectief in de selectie schuilt en dat hij ze veel succes toewenst in het volgend seizoen. De voorzitter van Avesteyn roemde Lucien om zijn deskundigheid, professionaliteit en positieve instelling. Avesteyn heeft onder zijn leiding een stap gemaakt. Het is aan de opvolger van Lucien, Hugo van der Sande om hier verder vorm aan te geven. Een mooie uitdaging en een mooi vooruitzicht voor iedereen de Avesteyn een warm hart toe draagt.