Moerse boys-HeeswijkHeeswijk moet 1e klasse-droom na rust laten varen.
Ondanks een goede uitgangspositie is het Heeswijk niet gelukt om de finale te bereiken voor promotie naar de 1e klasse.
De 1-0 thuiszege werd door de Moerse Boys in de 2e wedstrijd teniet gedaan door uiteindelijk een 4-1 zege.
Met name na rust vielen twee doelpunten in een tijdsbestek van 3 minuten, waardoor promotie opnieuw aan de neus van de Heeswijkers voorbij ging.
De gasten begonnen wederom sterk aan het duel en ondanks dat de Moerse Boys meer energie in de wedstrijd gooiden dan een week geleden, waren de kansjes op het moeilijk bespeelbare veld voor Heeswijk. Na ruim 20 minuten leverde zo’n kans uiteindelijk de 0-1 op. Camiel van Doorn stuurde Wouter van Dijke weg, die vervolgens knap wegdraaide bij zijn tegenstander Leroy Daems. Net voordat de Heeswijk-spits wilde afdrukken, werd hij even aan zijn shirt getrokken zodat de prima fluitende scheidsrechter Eijgelsheim niets anders kon doen dan voor een strafschop fluiten. Arjen Haast stuurde doelman Tom Magielse de verkeerde hoek in, waardoor de mannen van de Gebr. Dijkhoff en Viking Entertainment opnieuw een voorsprong namen.

Tijdens de drinkpauze die kort daarna volgde spoorde Andre Maas zijn ploeg nog eens aan en ondanks de warmte gaf de thuisploeg nog wat meer gas. Tien minuten voor rust leverde dit ook de 1-1 op, nadat eerder al een kopkans voorlangs was gegaan. Bart vd Broek ontsnapte aan de rechterkant en gaf perfect voor op de instormende Pim Goossens, die snoeihard de gelijkmaker binnenknikte. Tot aan de rust bleef het 1-1.
Na de pauze ging het spelbeeld gelijk op al werden de Moerse Boys langzaam wat sterker. Dit kwam met name doordat de verdedigers van de oranjehemden meer aan voetballen toekwamen en Heeswijk daardoor teruguit moest. Patrick Lunenburg wist met een uiterste krachtsinspanning nog een schot van Daan vd Broek uit zijn doel te tikken, maar dit bleek uitstel van executie.
Na ruim een kwartier kwam de 2-1 alsnog op het scorebord, toen een voorzet vanaf links opnieuw door Pim Goossens binnengekopt werd. Nog aangedaan door deze mentale tik viel twee minuten later ook de 3-1, toen de makkelijk voetballende Daan vd Broek op techniek twee Heeswijkers uitkapte en in de korte hoek raak schoot. De mannen van trainer Marc vd Ven moesten toen op zoek naar een doelpunt om weer op gelijke hoogte te komen en zowel Stef Adank als Danny Aarts waren daar dichtbij met pogingen vanaf de rand van het strafschopgebied. Helaas gingen beide schoten langs de verkeerde kant van het aluminium. Toen Siemen Boomaerts een kleine 10 minuten voor tijd een te korte terugspeelbal oppikte en Lunenburg kansloos liet, was de wedstrijd definitief gespeeld. Verder dan een afgekeurd doelpunt van Wouter van Dijke uit een corner kwam het team van trainer Marc vd Ven niet meer, zodat het seizoen er nu definitief opzit.

Heeswijk kijkt met gemengde gevoelens terug op deze voetbaljaargang, want na de fantastische start zakten de blauw-witten na de winterstop ver terug. In de nacompetitie was het anderhalve wedstrijd zeker gelijkwaardig aan eersteklasser Moerse Boys, maar uiteindelijk kwamen de Heeswijkers toch te kort voor promotie.
Volgend seizoen weer een kans, maar dit zal dan moeten gebeuren zonder Wout Cuijpers en Richard van Zoggel die na jaren dienst als vaste krachten afscheid nemen van Heeswijk 1.

Iedereen een fijne zomervakantie toegewenst, bedankt voor de support en tot volgend seizoen!