Voetbal

Heeswijk-Moerse boysEindelijk mocht Heeswijk aan de nacompetitie starten voor promotie naar de 1e klasse. Het reguliere seizoen werd ondanks de 1e periodetitel toch met een beetje een zure smaak afgesloten na de matige serie na de winterstop, maar
in het eerste duel waar het er weer echt om ging lieten de mannen van trainer Marc vd Ven hun ware aard weer zien. Strijdend voor iedere meter en bij vlagen met goed voetbal werd 1e klasser Moerse Boys verslagen met 1-0, Wouter van Dijke was de doelpuntenmaker.
 
Het thuisteam startte goed waarbij Van Dijke direct al een kans kreeg na een aanval over links via Bryan van Deursen en Danny Aarts. Heeswijks topscoorder raakte de bal echter maar half waardoor doelman Tom Magielse nog niet in actie hoefde te komen. Na 10 minuten spelen kregen de gasten iets meer grip op het spel en daarbij kregen zij ook de grootste kans om te scoren. De inzet van Bart vd Broek liet Patrick Lunenburg kansloos, maar vlak voor de lijn wist de sterk spelende Wout Cuijpers de bal met hulp van de paal uit het doel te houden. Daarna ging de wedstrijd gelijk op maar waren de kansen voor de Heeswijkers. Zo werd een hard schot van Danny Aarts gekeerd en ook na een vrije trap op Van Dijke wist Magielse zijn doel schoon te houden.
Het arbitrale trio had de wedstrijd prima onder controle en floot bij een 0-0 stand voor de rust.
 
Na de pauze ging Heeswijk hoger druk zetten waardoor de Moerse Boys minder aan voetballen toekwamen en nog minder kansen wisten te creëren. De mannen van Gebr. Dijkhoff en Viking Entertainment kregen wel voldoende mogelijkheden, maar de brilstand bleef vooralsnog op het scorebord staan. Het was Camiel van Doorn die Van Dijke een aantal keer richting het Moerse doel stuurde, maar zijn pogingen werden geblokt of gingen voorlangs. Een klein kwartier voor tijd bleek de derde keer ook hier scheepsrecht toen Van Dijke opnieuw diep gestuurd werd door Van Doorn en ditmaal bewees de goaltjesdief weer zijn waarde door de bal knap onder Magielse door in de korte hoek te schuiven. De gasten probeerden daarna nog wel de gelijkmaker te forceren, maar Dylan Davies, Tom Sleddens, Arjen Haast en Sten vd Berg gaven samen met hun teamgenoten geen krimp. De 1-0 bleef zonder al te veel problemen staan en volgende week mogen de blauw-witten op bezoek in Zundert voor de return.
 
Een mooie uitgangspositie voor de Heeswijkers, maar volgende week ligt alles nog open voor een finaleplaats in deze nacompetitie. Voor Heeswijk is het dan zaak om minimaal dezelfde strijd en inzet op de mat te leggen en dan moet het mogelijk zijn om een positief resultaat te behalen. Hopelijk gaan er veel supporters mee naar West-Brabant om de ploeg naar de volgende ronde te schreeuwen!
 
Doelpuntmakers voor Heeswijk waren:
- Wouter van Dijke
Tekst: Camiel van Doorn
Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

app