AvestesteijnAvesteyn bevindt zich in een cruciale fase van de competitie. Na de twee wedstrijden die dit paasweekend gespeeld moeten worden zal duidelijk zijn of de Dintherse formatie echt mee gaat doen in deze interessante competitie.
De wedstrijd tegen DVG was er een waar wat dubbel tegen aangekeken werd. Tot voor kort een absolute favoriet voor de titel maar afgelopen weken twee verliespartijen, DVG zou te pakken kunnen zijn. Bijkomstig positief feit was de terugkeer in de basisformatie van Geert van Dooren, die na langdurig blessureleed aan sloot.
Avesteyn speelde een zeer fatsoenlijke eerste helft. Het creëerde niet echt grote kansen maar waren over het geheel dreigender dan DVG. In de laatste minuut van de eerste helft kreeg DVG een vrije trap op de rand van het strafschopgebied van Avesteyn. De bal werd direct binnengeschoten ondanks een forse muur van Avesteyn. Zo was de ruststand 1-0.
Avesteyn probeerde in de tweede helft aan te zetten maar was minder machtig dan de eerste helft. Na een corner van DVG bleek de verdediging van Avesteyn niet in staat de bal weg te werken en de 2-0 was een feit.

Duidelijk was dat Avesteyn vandaag niet zou winnen tegen het stugge DVG. Avesteyn zette nog wel aan en bracht zelfs een debutant in de persoon van de aanvallend ingestelde Bart Verkuijlen. Deze jonge speler stichtte nog het meeste gevaar maar het mocht niet baten.
Avesteyn zakte hierdoor een plekje op de ranglijst naar plaats 4.

Verslag: Joep Adank