Heeswijk doelpunt_1Tegen hekkensluiter Nieuw Woensel had Heeswijk een eigen doelpunt van Arjen Haast nodig om de echte scherpte in de ploeg te krijgen. Na de 0-1 in de 29e minuut wist de ploeg van trainer Marc vd Ven in het restant van de 1e helft het grote krachtsverschil wel
in doelpunten uit te drukken, zodat ze met een 4-1 stand gingen rusten door doelpunten van Wouter van Dijke (2x), aanvoerder Tom Sleddens en Jules Heerkens. Na rust werd het een zomeravondpotje waarbij Danny Aarts de 5-1 scoorde en Arjen Haast met een pegel van 20 meter strak in de kruising voor het hoogtepunt van de middag zorgde.

Het thuisteam startte sterk en kreeg direct kansen om de score te openen. Wouter van Dijke en Tom Sleddens konden niet scoren met het hoofd en schoten van Jules Heerkens en Danny Aarts gingen over. Aan de andere kant moest Patrick Lunenburg eenmaal optreden bij een te zachte terugspeelbal van Camiel van Doorn, die opgepikt werd door Jens van Mil.
Na een klein half uur stond het alsnog 0-1 toen een voorzet van rechts van Tom Franse door Arjen Haast ongelukkig tot in het eigen doel werd verlengd.

Heeswijk doelpunt_2Heeswijk schoot wakker en binnen een kwartier stond het 4-1. Van Dijke schoot twee keer knap binnen via de binnenkant van de paal binnen en captain Sleddens was attent bij een strakke voorzet van Max Sluiter. Jules Heerkens pikte ook nog een doelpuntje mee door een goede voorzet van de sterk spelende Stef Adank binnen te tikken.
Na rust leek het af en toe wel een zomeravondpotje, omdat Nieuw Woensel niet beter meer kon en Heeswijk vergat om de score verder op te laten lopen. Er waren volop schietkansen en met name Van Dijke en Sluiter hadden al eerder kunnen scoren. Uiteindelijk wist Sluiter wel met een slimme pass Danny Aarts vrij te spelen voor doelman Dennis den Hollander en vanuit een lastige hoek vond de handige dribbelaar de verre hoek.

Het hoogtepunt van de middag kwam een kwartier voor tijd toen Arjen Haast de bal opving op ruim 20 meter schuin voor het doel en het speeltuig vervolgens à la Van Bronckhorst tijdens de halve finale van het WK 2010 in de verste kruising pegelde. Iedereen vond het toen wel best en de prima leidende scheidsrechter Uitterhoeve floot dan ook na precies 90 minuten voor het einde.
De blauw-witten hoeven door deze zege waarschijnlijk niet meer naar beneden te kijken en kunnen zich in de laatste 4 wedstrijden dan ook in vorm gaan spelen voor de nacompetitie. Alles is natuurlijk nog afhankelijk van de wedstrijden die in het komende Paas-weekeinde ingehaald gaan worden, waarbij Heeswijk zelf niet in actie hoeft te komen.

Na Pasen mag het elftal van trainer Vd Ven op bezoek bij koploper Oirschot Vooruit, een mooie krachtmeting om te kijken waar het team staat.