Voetbal

Hans HeeswakkersOp bezoek bij RKSV Schijndel heeft het Heeswijk van trainer Marc vd Ven eindelijk weer eens het zoet van de overwinning mogen proeven. Na 1 minuut spelen stond het al 0-1, toen Camiel van Doorn Wouter van Dijke,
die startte vanaf de rechtsbuitenpositie, wegstuurde en de topscoorder van de blauw-witten koel de openingstreffer binnenschoot. Een minuut later had Van Dijke de wedstrijd al kunnen beslissen na opnieuw een prima bal achter de verdediging, maar ditmaal schoot hij naast.

De bezoekers bleven beter en het was wachten op de 0-2. Tot ieders verbazing werd het na een half uur spelen ineens 1-1, toen Heeswijk slecht uitverdedigde en Arjen Haast een voorzet van dichtbij ongelukkig in eigen doel kopte. Net voor rust werd Van Dijke opnieuw weggestuurd en op de rand van de zestien werd hij gevloerd door Schijndel-doelman Dennis Schoenmakers. Een rode kaart en een vrije trap waren het gevolg. Invaller-doelman Frank Schevers tikte de vrije trap van Van Doorn vervolgens tot corner, waardoor de stand 1-1 bleef maar de thuisploeg uiteraard wel met 10 man aan de 2e helft moest beginnen.

Na rust ging Heeswijk nadrukkelijk op zoek naar een nieuwe voorsprong, maar door veel slordigheden aan de bal en het harde werken van Schijndel duurde het tot een kwartier voor tijd voordat de handen van het meegereisde publiek opnieuw de lucht in konden. De sterk ingevallen Max Sluiter zette goed door op rechts en hij bediende Van Dijke die knap zijn tweede van de middag binnenschoot. Kort daarna was Sluiter zelf nog dichtbij de 1-3, maar zijn inzet met links stuiterde via de onderkant van de lat weer het veld in. In de absolute slotminuut moest Patrick Lunenburg zich nog een keer strekken na een kopbal uit een vrije trap, maar de 1-2 bleef op het scorebord staan totdat de prima fluitende scheidsrechter Cairo voor het eindsignaal blies.
Heeswijk bewijst zichzelf een goede dienst met deze broodnodige zege.

Volgende week dient hier echter een goed vervolg aan gegeven te worden als hekkensluiter Nieuw Woensel op bezoek komt op sportpark De Balledonk, zodat er een grote stap gezet kan worden richting een mooi einde van het seizoen.