Voetbal

Avesteyn 12_maartNa de winst tegen SCI van vorige week trad Avesteyn vandaag aan tegen Maliskamp. Op papier een tegenstander die gezien de stand op de ranglijst "te pakken moest zijn".
Zoals al vaker is gebleken zijn er weinig uitschieters in deze competitie waardoor alle ploegen het elkaar lastig kunnen maken.

Avesteyn startte heel behoorlijk aan de wedstrijd zonder een echt overwicht te hebben. Maliskamp scoorde dan ook als eerste na een onoplettendheid in de Avesteyn-verdediging. Rick Vissers werkte de bal in eigen doel. Avesteyn speelde niet goed maar kwam toch op gelijke hoogte. Rens van Vugt schoot een vrije trap van grote afstand direct binnen. Het zou een combinatie zijn van het slecht opstellen van de keeper van Maliskamp in combinatie met een hinderlijke zon. Het was een feit dat de bal binnen viel. Met die stand gingen beide ploegen de rust in.

Na de rust werd het spelbeeld niet veel beter. Na goed doorgaan van Joost van Vugt kon Richard van Houtem de bal echter binnen koppen. Het appel van de Maliskamp-vlagger op basis van door hem geconstateerd buitenspel werd geheel door de scheidsrechter genegeerd.

Het was nu zaak voor Avesteyn om deze stand tot het eind vast te houden. Hier mochten twee jeugdspelers van Avesteyn hun bijdrage aan leveren. Joost Goyaarts en Arne Dielissen vielen in. Zij weerden zich prima. En toch bleek de winst niet binnen gehaald te kunnen worden. Maliskamp scoorde onnodig uit een inworp. Hiermee werd de stand 2-2 wat voor de neutrale toeschouwer een acceptabele uitslag was; winst zou niet verdiend zijn.

Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen WEC op het programma. Enkele basisspelers zullen dan afwezig zijn wat voor de leiding betekent dat deze week gebruikt moet worden om een passende opstelling te bedenken.

Foto en bericht: Joep Adank