thumbnail Rhode VVH 2Op sportpark De Neul was Rhode de beter voetballende ploeg, maar Heeswijk had (ondanks het gemis van enkele sterkhouders) de beste kansen.
Na een kwartier viel een voorzet van de sterk spelende Danny Aarts bovenop de lat boven Paul van Heesch en diezelfde doelman had enkele prima reddingen in huis op schoten van Arjen Haast en Wouter van Dijke.
Heeswijk had zijn zaakjes verdedigend gezien goed op orde, al zorgde Simon vd Wetering met enkele knappe dribbels voor dreiging voor het doel van Patrick Lunenburg.
Na rust lieten de pijntjes waarmee veel spelers in het team van Marc vd Ven speelden zich steeds meer gelden, want het balbezit van de thuisploeg nam verder toe. Grote kansen bleven voor beide doelen echter lang uit. Toen de meeste mensen langs de lijn zich al verzoenden met een doelpuntloos gelijkspel in deze zeer sportieve wedstrijd, die door de uitstekende scheidsrechter Hoeks in goede banen geleid werd, vielen er alsnog twee goals.
Danny Aarts werd na fel verdedigend werk knap vrijgespeeld richting het Rhode-doel en schoot tien minuten voor tijd uiterst kalm de 0-1 binnen. De middenvelder leek daarmee matchwinner te worden, maar de kopsterke Geert Oerlemans knikte zeven minuten later de verdiende 1-1 op het scorebord uit een scherp indraaiende vrije trap. In de overvolle kantine werd deze puntendeling vervolgens gebroederlijk gevierd!
Met de carnaval voor de boeg kan Heeswijk de blessures laten genezen, zodat vervolgens op volle oorlogssterkte weer verder naar boven gekeken kan worden. Afgelopen twee partijen geven in ieder geval alle reden om met een positief gevoel de beslissende fase van de competitie in te gaan!