Voetbal

170101-phe-Avesteyn _2Tijdens de traditionele nieuwjaarsreceptie op zondag 1 januari reikte burgemeester Marieke Moorman een Koninklijke Erepenning met bijhorende oorkonde uit aan de voorzitter van R.K.S.V. Avesteyn uit Heeswijk-Dinther.

Meer foto's.

De Koninklijke Erepenning is toegekend ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van deze voetbalvereniging.

De Koninklijke Erepenning is een onderscheiding van Zijne Majesteit de Koning, die wordt uitgereikt aan verenigingen en instellingen die tenminste vijftig jaar of een veelvoud van 25 jaar bestaan en een belangrijke plaats in de samenleving innemen. Het ereteken symboliseert het respect en de waardering die de Koning heeft voor bijzondere verdiensten van de ontvanger. De onderscheiding is in 1965 ingesteld door koningin Juliana.

R.K.S.V. Avesteyn uit Heeswijk-Dinther is in 1941 opgericht en telt inmiddels zo’n 680 leden. De vereniging is vernoemd naar Kasteel Avesteyn, dat vroeger in Dinther stond. De clubkleuren van de voetbalvereniging, die opgericht is in oorlogstijd, zijn oranje en zwart. Oranje stond voor verzet tegen de Duitsers en zwart stond voor eventuele gevolgen van reacties door de Duitsers.

R.K.S.V. Avesteyn heeft veel vrijwilligers die hun en hart en ziel in de vereniging steken. Jong en oud bedrijven samen hun sport en brengen samen veel tijd door op en rondom de sportvelden.

Foto's Piet van Helvoort

Reacties   
+1 #2 Louis 03-01-2017 16:38
De juiste onderscheiding op de juiste plaats. En we gaan ervan uit dat het zó door zal gaan!!
Citeer
+1 #1 rita van der linden 02-01-2017 10:23
Hartelijk gefeliciteerd met deze onderscheiding en veel sucses in de komende jaren. De beste wensen voor U allen.
Citeer
Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

app