Jeugd HeeswijkDe winterstop komt voor het Heeswijk van trainer Marc vd Ven als geroepen, want na de derde nederlaag op rij is het de hoogste tijd om de batterijen op te laden en alle pijntjes te laten genezen.

Ook deze wedstrijd tegen het onbekende Emplina leek Heeswijk lange tijd op weg naar een zege door twee doelpunten van Bryan van Deursen, maar in de slotfase trok de ploeg van trainer Erik Meulendijk de wedstrijd alsnog naar zich toe door een hattrick van Ethmond Henriquez.

Het thuisteam startte sterk en na enkele minuten had aanvoerder Tom Sleddens zijn ploeg al op voorsprong kunnen koppen na een sterke aanval over rechts. De uitstekende doelman Tom Stupers wist zijn kopbal echter goed te keren. Emplina probeerde via verzorgd voetbal de sterke Henriquez in de spits te bereiken, maar echt gevaarlijk werden ze hiermee vooralsnog niet. Toch stond het na een kwartier 0-1 toen Patrick Lunenburg een terugspeelbal niet lekker raakte en Samir Johri de bal in het lege doel kon schieten.

Heeswijk rechtte de rug en kreeg vervolgens kans op kans. Eerst was het Arjen Haast die een afgeslagen corner over het doel van Stupers schoot. Niet veel later werd Wouter van Dijke vrijgespeeld binnen het strafschopgebied , maar nu wist de Emplina-doelman met zijn voet redding te brengen. De grootste kans was voor Danny Aarts die attent reageerde op de terugspringende bal na een vrije trap van Haast, maar voor een zo goed als leeg doel raakte hij echter de paal. Toch werd het nog gelijk voor de pauze, toen Sten vd Berg de diepgelopen Sleddens inspeelde en die op zijn beurt Van Deursen bediende. De Heeswijk-spits draaide weg bij zijn tegenstander en schoot met links de gelijkmaker binnen.

Na rust eenzelfde spelbeeld al ging Emplina wel met meer druk vooruit spelen. Na ruim een kwartier werd het Heeswijkse overwicht beloond, toen Stef Adank Van Dijke over links diepstuurde. De goalgetter omspeelde zijn man en behield goed het overzicht door de bal terug te leggen op de instormende Van Deursen, die in de korte hoek keihard de 2-1 binnenschoot. Niet veel later leek het ook 3-1 te worden, maar de pegel met links van Van Dijke verdween net voorlangs.

Langzaamaan zagen de toeschouwers de krachten wegvloeien bij de thuisploeg en konden de gasten uit Empel de druk opvoeren op jacht naar de gelijkmaker. Een kwartier voor tijd viel dit doelpunt ook toen een scherpe indraaiende voorzet vanaf rechts door de ongelukkige Lunenburg precies tegen de inlopende Henriquez aan werd geduwd, die daarmee scoorde. De Empelse spits stond hierbij blijkbaar buitenspel, maar scheidsrechter Van Dinter keurde het doelpunt toch goed. Beide teams gingen vervolgens voor de winst, om zo met een prettig gevoel het kerstreces in te gaan. De bezoekers waren hierbij het meest overtuigend en trokken de zege in de laatste minuten naar zich toe.

Eerst was het de razendsnelle Ingmar Voorhaar die de achterlijn haalde en de vrijgelopen Henriquez wist te vinden. Met buitenkant rechts schoot hij de voorzet in één keer uit de lucht in het doel en daarmee de 2-3 op het bord. In de blessuretijd liet scheidsrechter Van Dinter zich wel erg gemakkelijk verleiden tot het geven van een penalty, toen Voorhaar zich slim liet vallen nadat hij de bal te ruim om doelman Lunenburg heen speelde. Voor Henriquez een buitenkansje om zijn hattrick te voltooien. Zo werd 2-4 een einduitslag waar zeker het eerste uur niemand rekening mee had gehouden.

Voor de mannen van coach Vd Ven is het zaak om de hoofden even leeg te maken en de batterijen weer op te laden voor de tweede seizoenshelft. Met een volledig fitte selectie is alles namelijk nog mogelijk in 2017, waarbij het team natuurlijk al een periodetitel op zak heeft. Op 22 januari staat het eerste competitieduel al weer op de planning, maar eerst weer frisse energie opdoen onder de kerstboom.

Tekst:  Camiel van Doorn

Doelpuntmaker voor Heeswijk: Bryan van Deursen (2x)