Voetbal

Baardwijk-HeeswijkNa bijna een maand zonder officiële wedstrijden mochten de mannen van trainer Marc vd Ven eindelijk weer aantreden en wel tegen Baardwijk in Waalwijk.

Onder de rook van het RKC-stadion waren de Heeswijkers heer en meester op het veld maar het overwicht kon helaas niet in doelpunten uitgedrukt worden. De aloude voetbalwet ging daarom ook hier op, want de thuisploeg scoorde wel uit één van de twee kansen die ze kregen deze middag. Met een kiezelhard schot kroonde Giovanni Andjole zich tot matchwinner, 1-0.

Heeswijk begon scherp, maar aan de bal nog wel wat onwennig na de drie voetballoze zondagen. Er werden niet altijd de juiste keuzes gemaakt en inspeelpasses hadden niet altijd de juiste snelheid. Na een kwartier ging dat beter en ontstonden ook de eerste kansen voor de gasten. Zo werd een kopbal van Arjen Haast uit een corner van Stef Adank van de doellijn gered en zag diezelfde Haast niet veel later zijn harde vrije trap gekeerd worden door doelman Patrick Coenen. Een treffer van Wouter van Dijke werd afgekeurd vanwege buitenspel van zijn collega-aanvaller Bryan van Deursen en Danny Aarts kwam net niet goed uit om te scoren na een doorbraak over rechts. Aan de andere kant kwam Baardwijk ook één keer goed door over rechts, maar de inzet na de teruggelegde bal kon door Camiel van Doorn uit het doel gekopt worden.

Na de pauze veranderde er niets in het spelbeeld, ook niet in het feit dat Coenen zijn doel knap schoon wist te houden. Eerst moest hij zich tot het uiterste strekken op een pegel van Tjeu van Alebeek, niet veel later redde hij met zijn voet nadat captain Tom Sleddens zijn heiligdom onder vuur nam. Heeswijks topscoorder Van Dijke werd de hele middag goed verdedigd, maar bij een scherpe voorzet van Adank leek hij dan toch voor de verdiende 0-1 te gaan zorgen. Zijn kopbal verdween echter tot teleurstelling van het meegereisde publiek in het zijnet. Na een knappe loopactie van opnieuw Sleddens leek de mee opgekomen Sten vd Berg voor de bevrijdende treffer te gaan zorgen, maar via een rare carambole bleef er slechts een hoekschop over. Met nog een kwartier te spelen liet de aloude voetbalwet zich gelden toen één moment van onachtzaamheid de blauw-witten de das om deed. Een hoge voorzet van links viel na miscommunicatie tussen Vd Berg en Haast in en Andjole was er als de kippen bij om de bal op te pikken. Vanuit een moeilijke hoek schoot hij vervolgens kiezelhard op het doel van Patrick Lunenburg, die de bal waarschijnlijk alleen voorbij heeft horen suizen. Het slotoffensief van de Heeswijkers leverde geen grote kansen meer op, mede omdat het thuisteam zich nog verder ingroef rond de eigen zestien. Nadat een vrije trap van Haast vanaf de rand van het strafschopgebied in de geel-zwarte muur verdween floot de prima leidende scheidsrechter Geertsen voor het laatst en was een zure nederlaag een feit.

Volgende week staat het inhaalduel met Emplina nog op het programma. Het is zaak voor de mannen van de Gebr. Dijkhoff en Viking Entertainment om de drie punten op het eigen sportpark De Balledonk te houden, zodat de aansluiting met de top behouden blijft.

Tekst: Camiel van Doorn

Foto’s: Typerend wedstrijdbeeld; veel gevaar maar geen goals voor Heeswijk. (Hans Heesakkers)

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

app