Hockey

IMG 0130Het clubhuis van Hockeyclub HDL is gebouwd in 1998 en met name de keuken en de bar waren dringend aan een flinke opknapbeurt toe.

Met behulp van een groot aantal vrijwilligers en vooral ‘HDL-klusjesman’ Jan van den Broek, waren de kast op de bar en het plafond in de keuken direct na de zomer al onder handen genomen. Andere vrijwilligers hadden de wanden en de bar bovendien een verfbeurt gegeven. Het ‘echte’ werk moest echter door de professionals gebeuren en die zijn de afgelopen weken druk in de weer geweest om de keuken en de kantine weer een mooi en fris aanzien te geven zodat de club er weer voor jaren tegen kan.

Binnenkort kunnen op een in het clubhuis aangebrachte flatscreen, geleverd door Lunenburg Electro uit Nuland, de standen en de uitslagen van alle clubteams worden afgelezen en kunnen de scheidsrechters zien wanneer zij welke wedstrijden moeten fluiten. Dorpsgenoot Björn Kerkhof van Kerkhof In- en Exterieurbouw nam de verbouwing van de keuken geheel voor zijn rekening. Het keukenblad werd daarbij geleverd door H. Peterse Natuursteen uit Veghel. De elektriciteit werd verzorgd door VeBa Elektro uit Loosbroek terwijl de club nu ook gebruik kan maken van een domotica- en alarmsysteem, geleverd door John van Krieken van Smarthome Engineering, ook uit Loosbroek. Van Zoggel Woninginrichting bracht op de wand achter de bar een mooie wanddecoratie aan van hockeykunstgras terwijl schilder Michel van de Wetering zorgde voor finishing touch door een en ander mooi af te lakken.

Een groot deel van de werkzaamheden werd door deze sponsors belangeloos gedaan en daarvoor is de Hockeyclub haar sponsors dan ook erg dankbaar. Afgelopen zaterdag kwam een deel van die sponsors in het clubhuis bij elkaar om het gezamenlijke resultaat te bewonderen.

Volgend jaar zal – als de plannen door gaan – HDL een nieuw kwartveld in gebruik gaan nemen. Ook daarvoor is (sponsor)geld nodig. Een mooi begin daarvan is gemaakt tijdens de Rabo Clubkas Campagne waar dankzij 252 stemmen op de club maar liefst € 1260,- in de wacht werd gesleept. Dat bedrag zal worden besteed aan de aankleding van het nieuwe kwartveldje. Iedereen die tijdens deze campagne op onze club heeft gestemd: bedankt!

Tekst en foto: Camiel Aarts, voorzitter HDL