Basketbal

tenderfeetZondag 6 december stond voor de heren 1 van BC Tenderfeet de wedstrijd tegen Attacus heren 3 uit Veghel op het programma. Voor Tenderfeet bleek het een ideale wedstrijd te zijn na de kater van het verlies tegen de huidige koploper ELBC uit Etten Leur.

De wedstrijd werd door de heren gemakkelijk gewonnen met 66-59.

Het eerste kwart startte voortvarend voor beide teams. Tegen hoog schotpercentage knalden de twee teams uit de startblokken en stond er binnen 6 minuten een tussenstand van 15-16 in het voordeel van Veghel. Daarna stagneerde de scoringsdrang en pakte Tenderfeet een kleine voorsprong in het eerste kwart.

Het tweede kwart was duidelijk voor Tenderfeet. Waar Attacus moeite had vrije mogelijkheden te creëren, bleef Tenderfeet gemakkelijk scoren. Het was dat er soms onzorgvuldig werd omgegaan met de geboden scoringskansen, anders was de wedstrijd al beslist geweest.

De centers van Tenderfeet, die het in de eerste helft lastig hadden tegen de fanatieke Veghelnaren, zorgden eigenhandig voor een 10-0 run in het begin van het derde kwart. Het derde kwart was dus wederom voor Tenderfeet en de voorsprong werd uitgebouwd tot 18 punten verschil.

In het vierde kwart leek het even spannend te worden. Attacus bleef enthousiast zijn kansen creëren, maar het leek niet genoeg de heren uit Heeswijk-Dinther aan het wankelen te brengen. Een driepunter gooide de wedstrijd met nog 4 minuten spelen op slot. Omdat Tenderfeet de laatste 2 minuten, tot onvrede van coach van Loon, de teugels liet vieren, mocht Attacus tot 7 punten terugkomen.

Voor Tenderfeet, dat inmiddels op een gedeelde tweede plek staat, verloopt het seizoen vooralsnog redelijk voortvarend. Waar Tenderfeet in twee belangrijke wedstrijden de punten voor het kampioenschap heeft laten liggen tegen de naaste belagers, doet de directe concurrentie dit tegen de kleintjes. Directe uitdager Wijk en Aalburg liet dure punten liggen in Den Bosch, waardoor Tenderfeet weer helemaal terug in de race is voor promotie.