Sport

160920-wvdl-KennyVOORKANTEen volledig verraste en verbaasde Kenny van Weeghel werd vanavond op feestelijk wijze onthaald in de H. Stokstraat. De Paralympiër bracht een gouden en een bronzen medaille mee naar Dinther.

Meer foto's

Confetti
Om 19.30 u arriveerden Kenny met zijn vrouw Cecile. Een grote groep bewoners van de H. Stokstraat had zich verzameld rondom zijn huis. Een spontaan en langdurig applaus weerklonk toen hij uit de auto kwam. Kinderen besprenkelden hem met confetti, en verdrongen zich om een handtekening.

Spontane actie
De straat was uitbundig versierd. De 91-jarige buurvrouw van Kenny, mw. Verkuylen, was min of meer verantwoordelijk voor deze spontane actie in haar straat. Zij vond dat de buurt iets moest doen voor die jongen. "Dat had hij verdiend, "zei ze.

Dorpsnieuws
Twee cadeaus werden hem aangeboden. Een pakket Abdijbier , met drie verschillende bieren, geschonken door de buurt. En een cadeaubon van Stichting Dorpsnieuws samen met Actief Burgerschap, maakt het nu mogelijk dat Kenny met familie en vrienden een vaartocht met de fluisterboot kan maken.

Verkeersbord
Gerard van de Leest presenteerde op een verkeers-omleidingsbord een fotoreportage van Kenny in Rio. Christa en Mario Bok zorgden voor frites en snacks en buren Steve en Cor waren verantwoordelijk voor vlaggen en ballonnen.

Onwennig
Kenny voelde zich een beetje onwennig onder al die aandacht. "Ik sta niet zo graag in de belangstelling, maar ik ben wel onder de indruk. Heel gaaf, en heel, heel lief."

Tekst Jacques Worms
Foto's Wim van der Lubbe