Sport

Sjef van_den_Berg_1Handboogschutter Sjef van den Berg is dinsdag bij het olympisch testtoernooi in Rio de Janeiro als tweede geëindigd.

In de finale bleek de Zuid-Koreaan Kim Woo-jin, de nummer één van de wereld, te sterk voor Van den Berg: 7-3.

Van den Berg had zich onder meer via winst op de als tweede geplaatste Canadees Crispin Duenas naar de finale van het zogenoemde testevent geschoten. De boogschutter pakte eerder dit jaar ook al individueel zilver bij de Europese Spelen in Bakoe.

'Heb zilver gewonnen'
Van den Berg toonde zich verguld met zilver. "Ik ben niet teleurgesteld na mijn verlies, het voelt alsof ik weer zilver heb gewonnen'', doelde hij op zijn zilveren medaille in Bakoe. "Ik heb hier belangrijke ervaringen opgedaan op het gebied van de Braziliaanse cultuur en het klimaat. Die ervaringen zullen mij helpen met de voorbereiding op de Olympische Spelen in Rio volgend jaar.''

Jan van Tongeren en Rick van der Ven, Van den Bergs landgenoten met wie hij eerder in de week brons had veroverd in de landenwedstrijd, troffen elkaar in het individuele toernooi in de eerste ronde. Van Tongeren was daarin de sterkste maar hij vloog er in de tweede ronde uit tegen de Koreaan Oh Jin-hyek.

Foto: Archief ANP

Auteur: Bert van Doorn

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

app