Redactioneel

foto-zeewolfPasta met garnalenjus, gegrillde zeewolf en spinazie

INGREDIENTEN

  • 600 gr zeewolffilet in porties van 100 gram
  • 3 eieren
  • 330 gr bloem
  • 600 gram verse spinazie
  • 1 ui
  • ½ teentje knoflook
  • 4 champignons
  • Boter
  • 150 gr garnalenkoppen
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 el opgeklopte room
  • 4 dl visbouillon
  • olijfolie
  • zout en peper

BEREIDING:

Pasta:

Stort de bloem op het aanrecht of de tafel en maak in het midden van het bergje een kuiltje. Doe hier de hele eieren in (en eventueel de melk) en begin te mengen: schep wat van de bloem van de binnenkant van het kuiltje door de eieren. Gebruik één hand voor het mengen, gebruik de andere hand om het bergje bloem overeind te houden zodat de eieren niet naar buiten lopen. Meng steeds meer bloem door de eieren totdat het mengsel niet meer zo vloeibaar is. Schep dan de rest van de bloem erdoor tot een kruimelig deeg. Als de eieren groot zijn en het deeg plakkerig blijft, voeg dan nog een beetje bloem toe. Laat de pasta in plastic folie rusten. Maak het werkvlak schoon, en was en droog de handen. Breng de pasta met de pastamachine in de gewenste vorm. Voor het opdienen, zorg voor een pan ruim kokend water (goed op smaak brengen met zout) Kook de pasta in 3 minuten beetgaar en dien gelijk op.

Garnalenjus:

Stoof de ui, knoflook, champignonsin wat boter, voeg de garnalenkoppen toe en laat meestoven. Voeg dan de tomatenpuree toe. Flambeer met de cognac / vieux. Laat kort inkoken. Zeef de saus, voeg de room en bouillon toe en kook in tot de juiste sausdikte. Bind hierna de saus met kleine klontjes koude boter

Spinazie:

Was de spinazie en roerbak deze in korte tijd gaar. Breng op smaak met zout en peper

Zeewolf:

Verwarm de grillpan, smeer licht in met olie. Grill de filets aan beide zijden en breng nadien op smaak met peper en zout.