Redactioneel

240316 PK NL Doet bij Ontmoetingstuin Servaes 25Om 9.00 uur werd deze jaarlijkse aktiviteit bij de Ontmoetingstuin Servaes geopend met een kop koffie/thee. Voor deze aktiviteit was ook de VENEL-groep van het IVN afd. Bernheze uitgenodigd. Jan van den Broek legde samen met Rob Dortmans uit wat er zoal moest gebeuren.
 
De VENEL-groep ging de fruitbomen en de leibomen in de tuin snoeien en de wilgen langs het Servaespad. Het Knekelhuis dat dient, dat als informatiepunt voor het IVN, werd in orde gemaakt en een bloemperk ernaast geschoond. Vaste medewerkers van de tuin herstelden de kweekbakken.
 
Klik hier voor foto's.
 
Ook aan duurzaamheid werd gedacht. Hiertoe werden tegen de heemkamer en de Jongerensoos I meet naast de bestaande bak, nog  twee opvangbakken voor het regenwater geplaatst.  Zij moeten straks – bij grote droogte- de moestuin besproeien. Door de Rabobank was hiervoor een bedrag beschikbaar gesteld. Later krijgen ook de bloemtorens nog de aandacht.
 
In de pauze werd er buiten weer koffie en thee gedronken met een snee koek. Aan het eind van de morgen was er een lunch met tomaten en courgette soep en belegde broodjes. Hier zorgden Jo v.d. Boom en Marion Kluitmans voor, terwijl huize Van den Broek voor de soep zorgde. Al met al werd er flink gewerkt en kan men terug zien op een vruchtbare morgen. Overigens ook bij Buro Lima en het Cultureel Centrum werd gewerkt. Bij deze laatse werd de buitenboel gedaan. 
 
NL Doet is een initiatief van het Oranje Fonds. “Het Oranje Fonds vindt dat iedereen ertoe doet. Daarom zet het fonds zich in voor een samenleving waarin iedereen mee kan doen en niemand er alleen voor staat. Oftewel een betrokken samenleving; waarin we zorgen voor elkaar, mensen gelijke kansen hebben en zich verbonden voelen met anderen in de buurt.”
 
Tekst en foto’s: Peter Kriele