Redactioneel

240224 PK Onderhoud Ontmoetingstuin Servaes 18 VIERKANT 18Deze week werkte de groep Landschapsbeheer van IVN Bernheze in de Ontmoetingstuin achter Cultureel Centrum Servaes. Enkele keren per jaar ondersteunen we de vrijwilligers van de Ontmoetingstuin bij het grote onderhoud. Hier is altijd voldoende werk, de Ontmoetingstuin kan door het jaar heen nog best wat vrijwilligers gebruiken!

De hulp van IVN Bernheze wordt zeer gewaardeerd getuige de koffie bij de start, in de pauze en al het lekkers!

Klik hier voor foto's.

Deze zaterdag werd de grote beukenhaag achter in de tuin flink gesnoeid. Hierdoor blijft er mooi zicht op het Aa-dal achter Ontmoetingstuin Servaes. Verder werd de gracht achter het knekelhuisje vrijgemaakt van bramenstruiken. Een groepje werkte aan het knotten van de wilgen achter in het gebied van het parochie aan de Droevendaal, waarbij ook de struiken bij de poel werden vrijgehouden. Enkele landschapsbeheerders waren actief bij Huize Zwanenburg en bij Kasteel Heeswijk om nog wat kleinere klussen af te werken.

De groep Landschapsbeheer (VENEL) is de afgelopen jaar flink uitgebreid. Daarom was nu de tijd aangekomen om iedereen te voorzien van een nieuw fleecevest met IVN opdruk. Elles Jalhay mocht uit handen van secretaris Nico Anker het eerste exemplaar in ontvangst nemen.

Foto’s: Peter Kriele, Lambert v.d. Ven en Nico Anker