Redactioneel

240101 Servaes22Op de eerste dag van het nieuwe jaar werd tijdens de nieuwjaarsreceptie in Cultureel Centrum Servaes, aansluitend aan de mis in de St. Servatiuskerk, aan Maria van Schijndel uit Heeswijk het eerste Augustinusbeeldje met oorkonde uitgereikt. Ze ontving dit uit handen van Joost Jansen voor haar tientallen jaren vrijwilligerswerk, met name in de (voormalige) parochie Heeswijk.

Na de vele nieuwjaarswensen en onder het genot van een kop koffie of thee, nam Jasper Leerssen vanuit de geloofsgemeenschap Heeswijk-Dinther deze ochtend eerst het woord. Dit om onder andere te benadrukken welke mooie dingen er in 2023 vanuit de gemeenschap zijn gerealiseerd, maar ook om enigszins vooruit te kijken naar komende ontwikkelingen.

Klik hier voor foto's.

Daarna kreeg Joost Jansen het woord en sprak Maria van Schijndel toe. Voor hem was het een eer om het eerste beeldje aan haar te mogen uitreiken. Ondanks dat Maria liever anderen ziet die in het zonnetje worden gezet, was dit haar moment om in het zonnetje te worden gezet.

Het was de eerste keer dat dit beeldje werd uitgereikt, omdat het pas ontworpen en vervaardigd is.

Voorheen werd de ‘St. Servatiussleutel’ gebruikt. Echter sinds de St. Servatius parochie in 2017 plaats maakte voor de Heilige Augustinus parochie, kon dit symbool niet meer worden gebruikt.

Na een zoektocht is het Augustinusbeeldje gebaseerd op het feit dat de Heilige Augustinus altijd is te zien met een boek of met een hart. In het beeldje zijn nu beide verwerkt.

Na dit officiële moment van de dag werd nog gezellig en enthousiast verder gekletst.

Wie weet welke vrijwilligers nog in de toekomst als dank in het zonnetje worden gezet.

Foto's: Rien van Aarle
Tekst: Anja van Aarle