Redactioneel

231224 PK kerstkindje leggen in de kribbe31Ondanks de regen waren er nog veel bezoekers met kinderen, naar het Plein gekomen. Gelukkig was er de mogelijkheid om wat beschut te staan onder het zeil van de ijshal. Daar was nog geen ijsvloer in gelegd.
Met het binnenkomen van het Sint Willebrordusgilde uit Heeswijk begon tegen 16.00 uur dit winterse evenement bij een temperatuur van 12° C !

Pastoor Frank van Roermund heette iedereen welkom en legde het kindje in de kribbe. Hierbij keken de meesten maar op een afstand toe.
Om de kerstsfeer er extra in te brengen zong het koor Amicanto enkele kerstliederen.

Klik hier voor foto's.

Hierna bracht van Casper Hoenderdos zijn verhaal in het kader van Kerstmis en kwamen vervolgens – wat onverwacht - een zestal meisjes van groep 6 van de basisschool 't Palet naar voren. Uit het interview met Casper Hoenderdos bleek vervolgens, dat zij van de zomer het plan hadden opgevat om liefdeswensen te gaan uiten. Zij gebruikten nu deze kerstviering om die hier ten uitvoer te brengen. Zij doopten daarom de kerstboom op het Plein 1969 om tot Hartjesboom. In die boom kan ieder nu zijn liefdes wensen naar voren brengen. Zijzelf brachten natuurlijk als eersten hun wensen naar voren. Van tevoren moest wel even een lint worden doorgeknipt.
Tenslotte bracht Jan v.d. Broek zijn dankwoord over aan al de medewerkers en de bezoekers, die ondanks het slechte weer naar het Plein waren gekomen. Hij nodigde iedereen uit om zoals gebruikelijk warme chocomel of koffie te komen drinken.

Foto’s en tekst: Peter Kriele