Redactioneel

231208 EM RUR 1RUR, de spraakmakende talkshow uit de wereld van kunst, cultuur, seks en wetenschap. Wie het programma niet kent van TV, kent het wel uit HaDee. Na de succesvolle zomereditie, was RUR HaDee vrijdagavond 8 december terug met de wintereditie. Om 20 uur op de schaal van Richter kondigde Jehan Langenhuijsen "de rots in de branding der conversatie” Marcel van Herpen aan. Ook de drie gasten van de avond werden met passende woorden door hem geïntroduceerd.

231208 EM RUR 2rAls eerste gast schoof Eva Laurenssen bij hem aan tafel. De actrice bekend uit vele series en films, nam de aanwezigen mee naar de wereld van de rode loper, maar ook naar haar eerste filmkus met haar oom in onze eigen Kersouwe.
De tweede gast van de avond was Jeroen Cornelissen. Groot professor in iets kleins. Hij gaf de gasten een kijkje in zijn schoolloopbaan en gaf een mini-college over de kleine wereld van nano-technologie.
De derde gast aan tafel was Irene van de Laar. Als jong meisje kwam zij terecht in de modellenwereld. Wat heeft dat haar gebracht en zou ze dat over doen? Hoe wapen je je tegen de vele muggen op een onbewoond eiland? En wat is de grote tip om vuur te maken? Voor velen een vraag, voor de aanwezigen een weet.
Na afloop werd er in de volle zaal nog gezellig nagekletst over deze spraakmakende avond.
Tot ziens, tot RUR!

Tekst en foto's: Esther Mollema