Redactioneel

231004 rva Bieb14Tijdens de Kinderboekenweek is er met het thema ‘Bij mij thuis’ in de Bibliotheek van alles te doen en te beleven voor kinderen van 4 t/m 12 jaar.
De Kinderboekenweek duurt van 4 t/m 15 oktober 2023 en staat dit jaar in het teken van ‘Bij mij thuis’.

Ook vandaag op woensdag 4 oktober (tijdens Werelddierendag) was er om 15.00 uur een voorleesmiddag voor deze jeugd. Een mooi gemêleerd groepje kinderen was aanwezig om te luisteren en te kijken wat voorgelezen werd uit “Binnen bij de buren”. Nadat het verhaaltje uit was, mochten de kinderen een kleurplaat en/of melkpak bewerken. Creatief met lijm, papier en kleurtjes werden de tekeningen en het melkpak omgetoverd tot datgene wat besproken was uit het boek. Men had namelijk over dieren, huizen en voordeuren tijdens het voorleesverhaal gesproken.
Klik hier voor foto's.

Tijdens de openingstijden van jouw bibliotheek kun je bij de (jeugd)balie een antwoordformulier ophalen t/m 14 oktober. In de Bibliotheek kom je vijf verschillende vragen tegen. Lees, kijk en voel om de goede antwoorden te vinden. Alle vragen staan in het teken van het thema van de Kinderboekenweek ‘Bij mij thuis’. Heb jij alle vragen gevonden, lever jouw antwoordformulier dan snel in bij de (jeugd)balie en maak kans op een leuke prijs.

Tekst en foto's: Rien van Aarle