Redactioneel

171118 jvdb zwetsavond 11Afgelopen zaterdag 18 november was het in zaal de Toren goed toeven met veel publiek. De avond begon met een hommage aan Henk Habraken, mede voorbereid door René Habraken en Rico van Horen, die jarenlang samen met Henk hadden opgetreden. Meer foto's.
Hun optreden had, zeer toepasselijk, als  afsluiter het lied De Troubadour, waarna een langdurige staande ovatie volgde.
 
Daarna was het de beurt aan Han van Schayk die als rijschoolhouder met een drankprobleem in de ton ging staan, en als debutant een heel goede buut neerzette, die de zaal dan ook regelmatig aan het lachen kreeg.
 
De lachers kreeg ook Rick Dekkers op zijn hand  met zijn verhaal als Sjef Kok. Zo moest hij in het kanaal zelf verse vis vangen waar de politie kwam controleren of hij met een visvergunning aan het vissen was, nee zij de kok met unne mik natuurlijk.
 
Hierna kwam “vrijgezellige” Peer van Daal in de ton, en ook nu kon je zien en horen dat Peer weet hoe het tonpraten gespeeld moet worden. Zo had hij het over condooms met een smaakje en dat hij, toen hij zich moest uitkleden voor een arts, ook besprongen werd door deze arts, maar ja die was van artsen zonder grenzen.
 
Als laatste kwam het duo Siegbert Roefs en Rob de Backer in de ton; deze keer als Piet Piraat en Kapitein Iglo. Zo moesten ze op zee een naderend schip herhaaldelijk seinen dat hun koers gewijzigd moest worden om een aanvaring te voorkomen; later kwamen ze erachter dat ze zelf richting een vuurtoren koersten.
 
Al met al een zeer geslaagde avond van carnavalsclub De Juinders die muzikaal werd opgeluisterd door hun eigen blaaskapel o.l.v. Peter Smulders. De avond werd gepresenteerd door Gerrie van den Broek.
 
Tekst: De Juinders
Foto’s: Jan van den Bosch