Redactioneel

2017 11 15 FL Prijs Museumboerderij 1Vandaag vond in de Meierijsche Museumboerderij de uitreiking plaats van de prijs die verbonden is aan de eerste plaats van een speurtocht. Die speurtocht in en om de boerderij speelde zich af op 10 september 2017 op Open Monumentendag.

Meer foto's:

 

Ook dit jaar organiseerde de Meierijsche Museumboerderij de open monumentendag samen met Heemkundekring De Wojstap. In de karschop van de Meierijsche Museumboerderij was door leden van De Wojstap een prachtige fototentoonstelling over bedrijven, winkels, arbeiders en winkeliers uit HaDee in de periode 1910 -1960 ingericht. Tevens was er op de zolder van de historische boerderij door enkele van hun medewerkers een tentoonstelling over allerlei antieke voorwerpen uit dezelfde periode opgezet. Beide tentoonstellingen kan men nog een heel jaar bezoeken.

Op initiatief van de gemeente hebben veel erfgoedinstellingen in Bernheze tijdens de open monumentendag geïnventariseerd hoeveel bezoekers er waren en waar die vandaan kwamen. De museumboerderij had aan deze inventarisatie een prijsvraag gekoppeld. Kinderen, die op 10 september de Meierijsche Museumboerderij bezochten, hebben bijna allemaal meegedaan met een vragenlijst over allerlei beroepen die er vroeger waren en er nu soms nog wel zijn. De jeugdige bezoekers konden vijftien vragen beantwoorden.

Twee van hen konden, natuurlijk met behulp hun ouders, slechts 2 vragen niet beantwoorden en zij wonnen de eerste prijs.

Vandaag vond de uitreiking plaats. Elisabeth en Eleanora Kleijn uit Veghel waren de winnaars en ze kregen een snoepzak en een fantastisch cadeau. Ze ontvingen uit handen van de voorzitter van de museumboerderij, Hans van Sleuwen, een levensechte reep. Dat is een stuk speelgoed waar voor de oorlog nog veel kinderen mee hebben gespeeld. (Zie foto).

Tekst en foto’s: Fred Lennings
Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen