Redactioneel

171029 jvdh Allerzielen12In de kerk van de Abdij van Berne werd vanmiddag door Abdij Anders
de mogelijkheid geboden om stil te staan bij de herinneringen aan en het herdenken van de mensen die door ons gemist worden. Meer foto's. 
 
Het Projectkoor Heilig Landstichting 2017
Na een gelegenheidsconcert in 2001 werd besloten met regelmaat een koor van amateurzangers samen te stellen en daarmee concerten te geven rondom het thema ‘gedenken en herdenken’.
Onder de professionele en bezielende leiding van Sophia Brink, weet het koor iedere keer weer het publiek volop te laten genieten van een prachtig muzikaal verhaal.
Onder de titel “Yet our flight begins as song” nam het 90 leden tellend koor, ook deze middag, de mensen mee in hun herinneringen.
Dit jaar werd het koor op orgel begeleid door Rein Boeijen en op saxofoon door Rita Baptista.
 
Het is stil. ”Is je slaap eindeloos? Kun je mijn stem niet meer horen?”
Tijdens deze middag werd gezongen over troost en thuisbrengen, over de vraag om niet te treuren aan iemands graf, maar oog te hebben voor de sneeuw die zachtjes neerdaalt en de velden vol met rijpend graan en stil te staan bij de herinneringen waardoor ze voor altijd in ons hart zullen zijn.
 
“Ook wij als koor hebben ontzettend genoten. De kerk is zangtechnisch een heerlijke ruimte en de ontvangst was zo gastvrij, ”aldus een koorlid.
 
Donderdag 2 november is het terrein van de Abdij van Berne het decor voor ALLE ZIELEN 2017, iedereen is van harte welkom.
18.00-18.30uur; dienst in Abdijkerk.
18.30-22.00uur: doorlopend programma op abdijterrein.
 
Tekst en fotografie José van der Heijden-van den Berg