Redactioneel

DSC02485Op deze druilerige zondag was het een uitstekend idee om naar de boeken-en platenbeurs te gaan in het Willibrordcentrum. En die gedachte had ik  niet alleen.
Duizenden boeken en platen zijn goed gesorteerd in overzichtelijke dozen en er is een grote keuze.
 
 
Je ziet de stapeltjes boeken die mensen uitzoeken steeds groter worden, zodat ze nog net onder de arm passen. De mensen genieten er van om in alle rust te zoeken naar dat ene bijzondere boek. Zo vindt een meneer een boek met alleen maar foto’s van voorwerpen waarin je een gezicht kunt herkennen. Een andere man vindt hier het boek dat hij nog miste in zijn serie. En Ad is nog even snel naar binnen gewipt voordat hij naar een verjaardagsfeestje gaat. Blij met zijn boekje van Toon Tellegen en andere boeken die met taal te maken hebben. En ook de LP’s waren deze keer bijzonder in trek en dat heeft natuurlijk te maken met dat de ouderwetse pick-up een verjongingskuur heeft ondergaan. Je ziet het, voor elk wat wils.
 
John van Tartwijk vertelt dat de boekenmarkt ieder jaar in oktober gehouden wordt en de rommelmarkt ieder voorjaar. Door een groep vrijwilligers wordt er hard gewerkt aan de voorbereidingen. De boeken moeten gecontroleerd worden en dan in de juiste dozen terecht komen. In een paar dagen tijd gaan de dozen door vele handen, topsport dus voor de vrijwilligers.

En de opbrengst komt allemaal ten goede aan het Willibrordcentrum. John vertelt dat de oude tafels en stoelen hoognodig aan vervanging toe zijn en dat heeft nu dan ook de prioriteit. Vandaag zal er in ieder geval weer de nodige duiten in de spaarpot gaan komen.
 
Foto’s en tekst: Ine Zonneveld
Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen