Redactioneel

201710 070 PK Ontmoetingsdag met gemeentebestuur 01 vierkantIeder jaar houdt het gehele gemeentebestuur een ontmoetingsdag voor de inwoners. Dit is sinds 2014 gebruikelijk. Dat kan in allerlei vormen zijn, bijvoorbeeld ook bij een Nieuwjaarsreceptie. Iedere inwoner van de gemeente was welkom op het gemeentehuis in Heesch. Tussen 11.00 en 15.00 uur kon men er terecht.
 
Op het plein stonden als blikvanger twee brandweerwagens, die natuurlijk vooral de aandacht trokken van de jongens. Verder was er een ballonartiest en kon men er een broodje nemen en koffie of limonade. In de hal en de raadszaal stonden enkele enqu?te-panelen, waarop je je wensen voor de toekomst kon uitspreken. Zoals welke drie onderwerpen in de raad je het meest belangrijk vindt. Je kon met stickers stemmen over enkele heikele onderwerpen zoals over de bomen in het dorp in Heesch.
 
De gemeenteraad heeft 21 raadsleden waarvan 5 vrouwelijk . Op 2 november komt er een 6e vrouwelijk raadslid bij in de persoon van Willeke Rijkers uit Nistelrode. Zij vervangt Eric van Santvoort, die wegens verhuizing naar buiten de gemeente moest vertrekken. Beiden zijn lid van D66.
 
’s Morgens was het vrij druk maar ’s middags wat minder. Helaas loopt het meestal niet storm en dat kan natuurlijk een goed teken zijn. Men was over het algemeen wel tevreden over het aantal.
 
 
Op de eerste foto staat Willeke Rijkers als komend raadslid van D66 (met 2 bezoekers) en op de laatste foto: Skip Anker (met beker) als burgerlid van Groen Links.
 
Tekst en foto’s: Peter Kriele
Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen