Redactioneel

170923 RvH Burendag 02Zaterdag werd de Burendag gevierd in de Ontmoetingstuin achter CC Servaes. Hiervoor waren uitgenodigd: de Jongerensoos Imeet, Buro Lima, de parochie, de Heemkundekring De Wojstap, het Barbaragilde in Dinther en natuurlijk CC Servaes en zijn gebruikers zoals het IVN en de zangkoren. Er hadden zeker 50 buurtbewoners op gereageerd. Zij konden na een toespraak van wethouder Rein van Moorselaar gaan proeven van voornamelijk producten uit de Ontmoetingstuin. Zo waren er twee soorten soep, waaronder tomatensoep, er was de ouderwetse wortelstamp met ui, allerlei kleine hapjes en drankjes zoals zoete bessensap en jawel, lekkere rabarberwijn. In een buitenoven werden de gerechten verwarmd.
 
 
Hulp was ingeroepen van enkele jonge bewoners van Buro Lima voor de verstrekking van de gebruikelijke drank. Aan het eind van deze ontmoeting die duurde van 17.00 tot 19.00 uur konden we nog proeven van kleine cakejes, die de Syrische gasten hadden klaar gemaakt.
 
De Ontmoetingstuin kan terug kijken op een geslaagd festijn mede dankzij het prachtige weer. Burendag is een jaarlijks terugkerend feest, dat je samen met je buren viert op de 4e zaterdag van de maand september. Je kunt hiervoor ieder jaar tot € 400,- (in 2017) een aanvraag indienen bij het Oranje Fonds om de Burendag te kunnen uitvoeren. Ook Douwe Egberts ondersteunt deze activiteit.
 
Tekst: Peter Kriele
Foto’s: Ronald van Hastenberg
Reacties   
+1 #1 Rob Dortmans 26-09-2017 10:54
Beste Hadeejer, bedankt voor het mooie stukje en het maken van de foto's. Het was een bijzondere bijeenkomst en het koken voor zo'n grote groep doen we ook niet vaak, maar dat was erg goed bevallen. Iedereen hielp aan het einde mee met opruimen zodat het zo klaar was. Helemaal top.
Groeten,
Rob Dortmans
Ontmoetingstuin Servaes
Citeer
Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen