Redactioneel

RvH 20170523175213 IMGP5244Dit jaar viel de keus van Actie Adoptie van basisschool 't Palet op vluchtelingenwerk. Waar gaat vluchtelingenwerk het voor gebruiken?

Zo ongeveer 35 jaar geleden werd er op de oude Servaes school gestart met de Actie Adoptie. Toen de basisscholen in Dinther samen gevoegd werden en daaruit Basisschool ‘t Palet ontstond werd Actie Adoptie door deze school voort gezet. Ieder jaar wordt er naast de drie vaste doelen een nieuw hoofddoel uitgezocht. Dit hoofddoel heeft altijd betrekking op kinderen. Dit jaar viel de keus op vluchtelingenwerk.

Annemieke Kuijpers, teamleider Vluchtelingen Werk Bernheze vertelt.

“Op de eerste plaats wil ik de kinderen en de school een compliment geven over hun inzet. Het was gezellig, het weer was goed en het resultaat was er ook helemaal naar. We waren erg verrast toen we hoorden dat wij dit jaar als hun hoofddoel uitgekozen waren. Wij willen hun hier nogmaals voor bedanken.”

Wat gaan we er mee doen?

Spel aan Huis

“In dit project worden ouders ondersteund in hun kinderen spelenderwijs leren zich aan te passen aan de normen en waarden in ons land. Bijvoorbeeld: in hun cultuur zijn kinderen gewend om laat naar bed te gaan. Bij ons gaan kinderen op tijd naar bed omdat ze de volgende ochtend weer naar school moeten.”

Een uitje voor de kinderen

“In de herfstvakantie verzorgen wij een uitje voor de kinderen van vluchtelingen in Bernheze.”

Een beeldwoordenboek voor alle taalcoaches

“Zodat we ouders en kinderen nog beter kunnen begeleiden met het leren van onze taal.”

Wat dan nog overblijft

“Het geld wat we over hebben wordt geparkeerd voor een volgend doel.”

 

Meer foto's van de Actie Adoptie.

 

Tekst José van der Heijden

Fotografie: Ronald van Hastenberg

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen