Redactioneel

22-06-17 TonLun_filmproject-01Na een zonovergoten dag en een verfrissende bui zat er een stralende Nadja van Driel te kijken hoeveel belangstellenden over de Rode Loper liepen om de première van de film: “Het Pestprotocol” bij te wonen van de kinderen van groep 7 en 8 van de basisschool De Bolderik.

De gasten werden vastgelegd door een ware “Hof” fotograaf en werden voorzien van heuse (kinder) champagne, en een versnapering. Waarna ze plaatsnamen in de geïmproviseerde bioscoop.
 
Samen met de leerkrachten en Nadja is er in het afgelopen schooljaar een filmproject gevolgd waarbij de kinderen alle items, die horen bij het maken van een film, werden uitgelegd. Van het maken van een script, storyboard en het opnemen van zowel beelden als het geluid tot het knippen en plakken van de beelden in de computer tot een ware speelfilm, inclusief titels.
 
De kinderen kwamen er ook achter dat, om zo’n project te doen slagen, meer nodig is. Zoals de PR en het binnenhalen van de nodige financiën. Dit werd gedaan door sponsoren te benaderen. Een ieder had zo zijn eigen sterke kanten die volledig tot zijn recht kwamen.
 
De film werd ingeleid door Linda van Driel, die onderschreef dat het voor de leerlingen ook een spannende avond zou worden omdat ook zij voor de eerste keer de beelden te zien krijgen. Want de gemonteerde versie was alleen nog maar gezien door de mensen die de montage voor hun rekening hadden genomen.
 
Nadja vond de samenwerking met de leerkrachten en de leerlingen van groep 7 en 8 geweldig, was apetrots op het resultaat en behalve dat ze hiervoor de cultuurprijs in ontvangst had genomen, nam ze nu ook de bloemen en samen met de leerlingen het welverdiende applaus in ontvangst.
 
 
Tekst en foto’s: Ton Lunenburg
Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen