Redactioneel

170514-phe-Foto-expo 14Opening
Vanochtend om half elf opende Hieke Stek de dertiende fototentoonstelling van Fotoclub Bernheze. Hieke is een van de medeoprichters van de fotoclub en draagt het nog altijd een warm hart toe.
 
Voorzitter Wim Roefs vertelt
“Opdrachten sturen en motiveren, zij zorgen er voor dat je keuzes leert maken in dat wat je op een foto wilt vast leggen.
Dit jaar hebben we voor drie hoofdthema’s gekozen, waarvan twee verplicht en een totaal nieuwe opdracht. Bovendien zijn er op verschillende plekken in het bos vrije werken te bewonderen.  Meer foto's.

De minimensjes
Als rode draad kozen we voor het onderwerp ‘minimensjes’. Iedereen gaat dan met zo’n opdracht op zijn eigen manier aan de slag en is daar ook helemaal vrij in. Ook in de manier van presenteren. We zijn erg tevreden met het resultaat.

De kettingfoto
Dat was dit jaar weer anders dan vorig jaar. De leden kregen dit jaar de opdracht een detail uit een door hen gemaakte foto door te sturen naar een collega. Met dat detail ging dan de collega weer verder en stuurde zijn detail weer naar de volgende deelnemer. Iedereen kon op deze manier een persoonlijk tintje aan de kettingfoto geven. Er namen uiteindelijk 54 mensen aan deel.

Boekomslag
Bij dit totaal nieuwe project speelde het boek ‘Liefde en schaduw’ van Isabel Allende een grote rol. De leden kregen de opdracht, het boek te lezen en een kaft voor het boek te ontwerpen. Bij deze opdracht moesten ze zich laten inspireren door iets wat ze in het boek gelezen hadden.
Iedere ontwerper kreeg het boek met een door hem ontworpen kaft met aan de achterkant zijn naam vermeld.
 
Afsluiting
Het was duidelijk dat iedere foto met veel bezieling en creativiteit ontworpen was. De bezoekers, die niet alleen uit Heeswijk-Dinther en omgeving kwamen, genoten van ieder vastgelegd detail.
 
Toegift
Als toegift konden de moeders een portretfoto van zich laten maken en meteen mee naar huis nemen! 
 
Tekst José van der Heijden
Fotografie José van der Heijden en Piet van Helvoort
Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen