Redactioneel

170513-PK-Ria van_Hemmen_onderscheiden-2De verrassing had zondagochtend niet groter kunnen zijn voor Ria van Hemmen uit Dinther, toen ze zag dat ‘haar’ St. Servatiuskerk volstroomde met familieleden en vrienden. Vooral toen ze zag dat de voorste banken bezet werden door haar vijf kinderen met partners en een serie kleinkinderen, deed bij haar èn haar man Jo de wenkbrauwen fronsen.
Het mysterie werd ontrafeld, toen pastoor Joost Jansen na de kerkdienst bekend maakte dat Ria van Hemmen door paus Franciscus de onderscheiding ‘Pro Ecclesia et Pontifice’ was toegekend. Pro Ecclesia et Pontifice is de hoogste onderscheiding die een leek van de Paus kan ontvangen.
 
“Voor alles wat jij al een heel veel jaren voor de parochie en voor de kerk hebt gedaan, of het nou gaat om de verslaglegging van een vergadering, het vice-voorzitterschap van het kerkbestuur of die vele hand en spandiensten voor van alles en nog wat. Wat ik zelf heel belangrijk vind, is de manier waarop jij voor de kerk en het geloof uit durft te komen in het dagelijks leven”, aldus Joost Jansen. Daarop speldde de pastoor bij Van Hemmen de gouden medaille op, die hoort bij de Pauselijke onderscheiding Pro Ecclesia et Pontifice.
Na de kerkdienst wachtte Ria van Hemmen nog een muzikale surprise, toen de Dintherse harmonie Sint Servaes haar op het kerkplein een serenade bracht.
 
 
Tekst: Peter van de Steen
Foto’s: Peter Kriele
Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen