Redactioneel

beleef tv_jac_w_09Een drukte van belang, donderdagavond in de Tuinzaal van Laverhof. Fons Arts, voorzitter van de Stichting vrienden van Cunera De Bongerd, opende de feestelijke bijeenkomst. 


Hij verwelkomde de cliënten van Laverhof en de vele gulle gevers die de aanschaf van de beleef tv mogelijk maakten en die vanavond officieel werd overhandigd.
 
Leefomgeving
Fons Arts: "Onze stichting zet zich in om de leefomgeving van de bewoners van Laverhof te verbeteren, als dat al niet mogelijk is uit de middelen van de reguliere exploitatie. Vorig jaar zijn we gestart met deze campagne, toen bleek dat er behoefte was aan een Beleef t.v."
 
Interactief
De tv is bedoeld voor mensen met een fysieke en mentale beperking en nodigt uit tot activiteit. Je kunt er gezamenlijk  spelletjes op spelen. Hij is interactief en heeft een touchscreen. De tv verbindt: Je  kijkt met familie oude foto's en filmpjes terug. Hij is ook horizontaal te gebruiken. Koffie kan er op worden geserveerd. Hij is waterproof. Het toestel is mobiel en door het hele huis te verplaatsen.
 
Gulle gevers
"We zijn niet teleurgesteld" zegt Fons Arts. "Integendeel het heeft
ons weinig moeite gekost deze aankoop te realiseren. Stichting het Geleer droeg € 2500 bij. Van Motorclub De Wisperink en toneelvereniging "Anders Als Anders" ontvingen we ieder € 1000 euro. Beide verenigingen heffen zich op en een deel van het vrijgekomen kapitaal werd aan ons overgemaakt. Via de RABO clubkas campagne ontvingen we €1745 euro.
Een bijzondere gift was er van Joop van de Wetering. Hij doneerde op persoonlijke titel € 702. De afscheidsreceptie bij zijn bedrijf sloeg hij af en gaf het geld voor de aankoop van de Beleef t.v. En ook de Lions Bernheze droeg € 1000 bij.
 
Memory
Jo Willems (73), cliënt van Laverhof en Hein van Hemmen (3) waren de eersten die de Beleef tv mochten bespelen. Zij waren het, die een jaar geleden, bij een eerste oriënterende presentatie van de t.v. de degens met elkaar kruisten in een spelletje 'memory'. Hein kreeg nu assistentie van zus Noor. Beide kinderen van Nadja van Driel, die een film samenstelde om de aanschaf van de Tv te promoten.
 
Vivace
Koor Vivace leverde een muzikale bijdrage. Zij brachten een bonte mengeling van liedjes uit de recente popmuziek en melodieën uit het klassiek repertoire ten gehore.
 
Tekst en fotografie Jacques Worms
Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen