Redactioneel

170326-PK-introductie Abdijbier_Wit-VIERKANT-9Deze zondagmiddag was de introductie van het 4e Abdijbier namelijk het Witheren Wit. Het was een zonnige middag. Dat heeft zeker bijgedragen aan de grote opkomst voor dit gebeuren. Bovendien gaf het Willibrordusgilde uit Heeswijk, dat speciaal hiervoor was uitgenodigd, een vendelgroet op het grasveld van de Abdij.
 
Na dit korte schouwspel liep men naar het terras achter het proeflokaal waar het bier geïntroduceerd werd.Jan Schakenraad hoofdman van het gilde gaf een korte uitleg over het St.Willibrordusgilde. Daarna nodigde Henry van Boxmeer prior Joost Jansen en enkele andere Witheren uit om op het geïmproviseerde podium te komen. Abt Dennis Hendriks was helaas deze dag verhinderd, omdat hij in Rome zat. Joost Jansen sprak de wens uit dat het bier de saamhorigheid mag vergroten, mits het met mate gedronken wordt. In vroeger jaren liep dat nogal eens uit de hand. Daarna werden de flessen ontkurkt en kon op het nieuwe bier getoast worden.
 
 
Het proeflokaal is dagelijks geopend van 11.00-17.00 uur.Dagelijks is er een rondleiding vanaf 14.00 uur . ’s Maandags alleen op afspraak.
 
In 2018 zal het 5e en laatste Berne Abdijbier de Abt-generaal Quadruppel worden geintroduceerd.
 
Foto’s en tekst: Peter Kriele
Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen