Redactioneel

170225-wvdl-Sleuteloverdracht63 VOORKANTIn de Toren
‘Wat zullen we drinken”, dat was de titel van het lied waarmee Hofkapel de Kornuiten, de bijeenkomst opende. Len van Houtum verwelkomde iedereen.
Meer foto's
Huldiging Eresnevelgeit 2017
Gisteren het bord in de voortuin en vandaag de huldiging voor Ardith Manders. In Heeswijk Dinther bestaat al heel lang de gewoonte om met carnaval mensen te huldigen die veel voor de gemeenschap doen. Er bestaat een speciale commissie voor en toen deze keer de naam van Ardith viel, werd er unaniem ingestemd. Actief, goed in dingen bedenken, harde werker, sociaal, altijd bezig, samen met Frank veel gereisd, een mooi bedrijf opgezet en zo spraken nog veel mensen lovende woorden over Ardith.
“Zo is het genoeg, straks kan ik niet meer zitten door al die veren in mijn kont. Ik moet bekennen dat ik even schrok, toen ik hoorde dat ik gehuldigd zou worden, maar ik besef ook dat het een waardering voor mijn werk is. Eerlijk gezegd kost het mij weinig moeite, ik krijg er zelfs energie van. Dus mensen, ga mee aan de slag.” zegt Ardith uitnodigend.
Ze staat ook nog even stil bij het verlies van Henk Habraken.

De sleuteloverdracht
“Ik sta hier verkleed als wethouder,” zegt Rein van de Moorselaar.
Complimenteert vervolgens Stichting Carnaval met het niveau van de sketches, optredens en conferenciers tijdens de pronkzitting. Daagt Prins Ton de Tweede uit met enkele vragen en probeert op deze manier geld te krijgen voor een door Ardith aangedragen goed doel, nl. de ‘Beleving TV’ voor de mensen van Laverhof.

Zou Yvonne Jaspers onze prins over het hoofd hebben gezien.
Dat was de vraag van Dylan en Inge, jeugdprins en prinses 2017.
Wethouder Rein vraagt of hij een oplossing weet voor het kunstgras op de voetbalvelden? Ton de Tweede antwoordt:” Afgraven, twee meter diep, dan heeft Gorgo weer een zwembad.”
Verder worden i.v.m. Ton de Tweede woorden gebruikt als, betrouwbaar, 200% inzet, rust, beschouwend, een vent om op te bouwen.
 
Tekst José van der Heijden, fotografie Wim van der Lubbe.
Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen