Redactioneel

161205-FL-woonvisie Bernheze_2De gemeente Bernheze en de woningcorporaties Mooiland, Kleine Meierij en BrabantWonen gaan zich de komende 4 tot 5 jaar gezamenlijk inzetten voor het behalen van doelen met betrekking tot de bouw van meer woningen in de gemeente Bernheze.

Meer foto's

Daarom ondertekenden wethouder Peter van Boekel en vertegenwoordigers van drie woningcorporaties op maandag 5 december officieel de Prestatieafspraken 2017. De ondertekening vond plaats op het gemeentehuis in de collegekamer.

Woonvisie

In juni dit jaar is onder leiding van wethouder Peter van Boekel de woningvisie ‘Creatief naar een nieuw evenwicht’ voor de gemeente Bernheze gereed gekomen na veelvuldig overleg met de woningbouwcorporaties en de huurdersvereniging.

De gemeente en de woningcorporaties gaan er de komende periode voor zorgen dat hun doel, namelijk het bouwen van zo’n 250 woningen in Bernheze, wordt verwezenlijkt. Het is dus duidelijk dat het gaat om een flinke groei van het woningbestand. Het werd hoog tijd, want het is hard nodig dat er, gezien de vraag naar betaalbare woningen, veel meer gebouwd gaat worden in onze gemeente. In de woonvisie krijgt de bouw van sociale huurwoningen een prominente plaats.

In Hadee

In het doel van de prestatieafspraak, de genoemde 250 woningen, zijn ook opgenomen de 20 huurwoningen die Kleine Meierij bouwt in het uitbreidingsplan ‘Rodenburg’. Aan de voorbereiding wordt op dit moment hard gewerkt. In dit project werkt Kleine Meierij nauw samen met ander initiatieven op het gebied van goedkope huur- en koopwoningen. Een dergelijke samenwerking zal in geheel Bernheze veel vaker voor gaan komen, zo is te concluderen uit de woonvisie.

Verder kan men in de woonvisie lezen, dat Mooiland 10 woningen zal gaan bouwen in het uitbreidingsplan ‘Heeswijkse Akkers’. Dit bouwplan is gelegen tussen de Gouverneursweg en de Veldstraat in Heeswijk. Interessant is de vermelding dat deze wijk geheel “gasloos” zal worden gerealiseerd. Dat wil zeggen dat de woningen geen gasaansluiting krijgen. Dat past helemaal in de woonvisie, die uitgaat van duurzaam bouwen.

Foto’s en tekst: Fred Lennings

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen