Redactioneel

161124-phe-BuroLima _3“Er is veel gebeurd de laatste tijd, waar zal ik beginnen.
Ik wil het vooral over de toekomst hebben” aldus Lianne.

Lianne:“ Natuurlijk heeft de brand een enorme impact op iedereen gehad en ook op onze plannen.

Ik ben zo dankbaar voor alle hulp die we van alles en iedereen gekregen hebben en nog krijgen. Ik wil daar dan ook heel graag iedereen voor bedanken.” Meer foto's.

Lianne vertelt
“In 2010 ging ik met mijn zoon naar de boerderij in de Fokkershoek en begon met een gespecialiseerde vorm van hulpverlening met een totaal eigen visie, bovendien geïntegreerd in onze boerderij. Dat liep zo goed, dat de boerderij snel te klein werd. Daarnaast kwamen de eerste berichten over bezuinigingen en de transitie van de Zorg naar de gemeentes.
De Zorg liep goed bij ons, maar de financiën werden onzeker. Bovendien moesten we op zoek naar een andere locatie, we hadden namelijk op de Fokkershoek maar een tijdelijke vergunning.
Het was niet gemakkelijk om weer een dergelijke ideale plek te vinden. Een plek, die geschikt zou zijn om op dezelfde manier Samen te kunnen Leven zoals we dat eerder gewend waren.
Intussen hoorden we over de gebroeders Dortmans en hun idee om op hun stuk grond, met uitzicht op het Aadal, ook nog eens ooit zorg te bieden. We maakten met een van de broers afspraken en de gemeente gaf toestemming. Nu is het nog wachten op de verandering van het bestemmingsplan. Maar intussen kunnen we met de tijdelijke vergunning al volop aan de slag.

Onze toekomst
Al lopend vertelt ze over de plannen voor de toekomst.
“Dit is het,” zegt Lianne trots, als we op de plek zijn aangekomen waar de eerste unit wordt klaar gemaakt. De zon schijnt volop door de ramen en het gebouw straalt nu al een warm welkom uit. ”Hier gaan we weer Samen Leven, onze plek van maken, voor kinderen, ouders, ons team en iedereen die er bij hoort. Nu zitten we op 5 verschillende locaties en zie ik de kinderen veel te weinig.”

De planning
“Op 12 december komen de eerste kinderen vanuit de Fokkershoek naar het Raadhuisplein. Dan komt de tweede unit en de bedoeling is dat die op 9 januari bewoond gaat worden. Intussen wordt ook de pastorie weer opgeknapt en als die klaar is gaan er 10 kinderen terug naar de pastorie.
In de eerste unit komen 10 kinderen die intensieve zorg nodig hebben. Een aantal krijgt een eigen kamer, gezien ze meer dan vier nachten per week bij ons zijn. Deze ouders richten het kamertje van hun kind zelf in. Daarnaast is in de unit een ontspanningsruimte om te leren slapen en lekker te blijven liggen, er is een snoezelruimte en er zijn 9 slaapkamers. Natuurlijk kunnen we vanuit de centrale plek al onze kinderen volgen.
De ouders helpen op allerlei manieren, de een doet het grondwerk, de ander plaatst de keuken of legt de elektriciteit aan en weer anderen zorgen voor de koffie, enz. enz. Dit alles met als doel dat er zoveel mogelijk geld naar de zorg kan gaan.”

“Hoe we dit met elkaar al weer allemaal hebben kunnen realiseren! Ik denk dan echt dat “Samen Leven” verweven is met Buro Lima” aldus Lianne.

Samen gaan we op weg.
Jij en ik, gewoon zoals we zijn.
Bij Buro Lima

Tekst José van der Heijden
Fotografie Piet van Helvoort en Buro Lima

Reacties   
+1 #1 Ardy mulders 28-11-2016 19:16
Geweldig mooi weer bedankt voor alles wat jullie doen voor de kinderen . Jullie zijn topperssssss Dikke pluim. Grt Ardy
Citeer
Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen