Redactioneel

161015-FL- opening_Willibrordcentrum_VOORKANTNadat een drietal sprekers het woord hebben gevoerd, is vanmiddag het Willibrordcentrum in Heeswijk feestelijk geopend door Maria Schakenraad en wethouder Glastra van Loon.

Meer foto's:

Na het welkomstwoord door voorzitter John van Tartwijk geeft hij het woord aan Jo van de Akker, een van de hoofdsponsors namelijk van M.A.C. De Wisperink. Deze voormalige motorclub heeft het resterende geld van hun vereniging geschonken aan de stichting Willibrordcentrum voor de verbouw van het gemeenschapshuis.

Vervolgens komt wethouder Glastra van Loon van de gemeente Bernheze aan de beurt. Deze prijst de kwaliteit van het resultaat van de werkzaamheden die door vele vrijwilligers zijn verricht. Tevens feliciteert hij het stichtingsbestuur voor de professionele wijze waarop zij een en ander voor elkaar gekregen heeft.

Daarna gaat het gezelschap naar buiten en wel naar de zijkant van het gebouw want daar bevindt zich de nieuwe hoofdingang. Voor deze ingang wordt dan de opening verricht van de nieuwe foyer door middel van het door knippen van een veelkleurig lint.

Ten slotte wordt door Jo van den Akker de naam van de foyer onthuld: Foyer M.A.C. De Wisperink. Natuurlijk maakt het publiek daarna veelvuldig gebruik van de gelegenheid om de verschillende ruimtes te bezichtigen.

Wanneer je in de vernieuwde ruimtes rond loopt kom je tot de ontdekking, dat de het Willibrordcentrum in Heeswijk afgelopen maanden inderdaad grondig verbouwd is.

Je komt binnen via een ruime entree en bent dan meteen in een nieuwe foyer. Die vormt de verbinding tussen de zalen, nieuwe toiletgroepen en een veel groter toneel. Dit toneel ziet er schitterend uit met nieuwe gordijnen en professioneel uitziende verlichting. Boven op de overloop gekomen kijk je verbaasd door een groot dakraam dat een uniek uitzicht geeft op de kerk. Je kunt wel zeggen dat ook Heeswijk nu over een prachtig gemeenschapshuis beschikt.

Tekst en foto’s: Fred Lennings.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen