Redactioneel

sjef van den berg 03aNa een 3-1 voorsprong heeft Sjef in de halve finale een zware nederlaag geleden tegen de Fransman Valadont; 7-3 was de eindstand. In de 5e en laatste set startte hij zeer teleurstellend met een 6. Die score was het begin van het einde.

Dus geen gouden finale. In de strijd om het brons was Amerikaan Brady Allison zijn tegenstander. Sjef startte de eerste set met een afzwaaier, een 6, om met twee tienen te eindigen. Dat was niet genoeg: 27-26 was de uitslag van die set.
De tweede set was voor Sjef 3 maal 9. In de derde set schoot de Amerikaan 3 tienen. Sjef bleef op 28 punten steken. Ook de vierde set ging overtuigend naar Allison. Einduitslag 6-2 en brons voor de Amerikaan.

In de finale won de Koreaan Bonchan Ku het goud. Zilver voor de Fransman Valladont.

Klik hier voor whatsapp-chat met Sjef van den Berg afgelopen week.

Tekst en foto: Jacques Worms