Evenementen

Nasrin HamidiBerne-Anders activiteit op woensdag 18 september om 20.00 uur :  De Afghaanse vluchtelinge vertelt in deze voorstelling haar levensverhaal. Het is het verhaal van haar zoektocht naar de vrijheid, voor haar en voor haar kinderen. Het was haar lot te moeten vluchten uit Afghanistan voor de oorlog en voor het geweld. Haar vechtlust verhaalt over de kracht en overlevingsdrang van mensen op de vlucht.

Mijn lot mijn vechtlustZe laat zien hoe ze haar leven uiteindelijk weer oppakt.

In 1997 is zij samen met haar drie kinderen naar Nederland gevlucht. Later kwam ook haar man naar Nederland en het gezin was compleet. Om het vluchten en het verlies van haar land te kunnen verwerken, vond ze schrijven de beste manier daarvoor. “Als ik mijn gedichten ergens voordraag, merk ik dat ik niet alleen mijn stille pijn tot een geschreeuw breng, maar dat ook heel veel vluchtelingen zich herkennen in dit verhaal.”, zegt Nasrin.

Nasrin Hamidi heeft in Kazakhstan filosofie gestudeerd en in Afghanistan als docente gewerkt. Op vrijwillige basis gaf zij les over vrouwenrechten om o.a. prostituees de mogelijkheid te bieden een ander leven te beginnen.

In de voorstelling zorgt haar zoon Hermes voor een muzikale omlijsting. Regie en productie zijn in handen van Jan Grosfeld.

De voorstelling vindt plaats in de Abdij van Berne in Heeswijk-Dinther en begint om 20.00 uur. De entree bedraagt € 10,=. Aanmelden voor kaarten is noodzakelijk. Dit kan via een e-mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Mijn Lot, Mijn Vechtlust.

Mijn lot, mijn vechtlust. De titel van de voorstelling waarin Nasrin Hamidi haar levensverhaal met je deelt. Het lot bepaalt waar je ter wereld komt en het lot bepaalt wie en wat invloed op je leven heeft. Je eigen vechtlust bepaalt vervolgens in hoeverre je het wilt en kunt beïnvloeden.

Nasrin is gezegend met een juiste dosis vechtlust. Vechtlust naar het leven. Een leven waarin liefde en geluk maar vooral jezelf kunnen zijn, een normale zaak is. Daar heeft ze voor gestreden met alles wat ze in zich heeft.

Haar strijd was vaak hard, oneerlijk en vooral emotioneel zwaar. Niet te bevatten voor ieder die in vrijheid geboren is en nooit te maken heeft gehad met oorlogsgeweld en onderdrukking.

In Nederland kan Nasrin eindelijk weer in vrijheid van alles gaan genieten. Het lot bepaalt dan weer anders. In plaats van samen met haar grote liefde, zal ze het nu alleen moeten doen.

Door dit alles is Nasrin getekend en vecht zij ook nu nog met haar verleden en wat zij heeft verloren. Behalve een vrouw met vechtlust is ze ook een intelligente en energieke vrouw, die het leven nog altijd liefheeft en dat te allen tijde zal proberen uit te dragen.

Voor Nasrin is deze voorstelling een nieuwe manier om haar verhaal te vertellen. Daarbij zal ze ook enkele van haar gedichten voordragen. Gedichten die de kern in zich dragen van de emoties op dat moment in haar leven.

Ze schreef het boek “Bestemming”, een boek dat verplichte kost zou moeten zijn op elke middelbare school. Het geeft een indrukwekkende inkijk, in wat vluchtelingen meemaken